StoryEditorOCM
GlazbaZVUCI KRKE

Na Roški slap u četvrtak stiže irski 'Hothouse Flowers'

Piše šibenski.hr
15. kolovoza 2017. - 14:03


Irska grupa "Hothouse Flowers", koja je svjetsku slavu stekla osamdesetih, nastupit će na Roškome slapu, u Nacionalnom parku Krka u četvrtak 17. kolovoza.

Grupa u Hrvatsku dolazi u užem sastavu koji čine pjevač i frontmen Liam Ó Maonlai i gitarist Peter O'Toole koji će izvesti zanimljiv repertoar s najpoznatijim tradicionalnim irskim skladbama, najavljeno je iz Nacionalnog parka Krka.

"Hothouse Flowers" je popularna irska grupa koja je krajem osamdesetih imala nekoliko velikih hitova, od kojih su najveći "Don't Go" s prvijenca "People" iz 1988. te "I Can See Clearly Now" i "Give It Up" s drugog albuma "Home" iz 1990.

Njihov glazbeni pravac oslanja se na kombinaciju pop zvuka i irskih tradicionalnih melodija. Nastupali su na velikim festivalima poput Readinga i Glastonburyja.

Surađivali su sa svjetskim zvijezdama kao što je Bono Vox iz grupe U2.

Grupa se održala sve do danas, redovno svira po turnejama, a posljednji album "Lets Do This Thing" objavili su prošle godine.
Manifestacija "Zvuci Krke – The Sounds of the River" i ove je godine posvećena prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložaba, radionica i ekoloških akcija.



Posjetitelji koncerta "Hothouse Flowers" u četvrtak će na Roškome slapu moći pogledati izložbu umjetnika Ante Bratića iz Piramatovaca pod nazivom "Poruka iz bačve", koji će predstaviti unikatne rukotvorine napravljene u potpunosti od korištenih hrastovih bačava.

Posljednji koncert Krkina kulturnog ljeta održat će Davor Radolfi  24. kolovoza u 20 sati na Roškome slapu.
Ulaz na koncerte je besplatan za sve posjetitelje, a organiziran je besplatan prijevoz autobusom iz Šibenika i Knina.
 

18. travanj 2024 14:52