StoryEditorOCM
GlazbaMembrain festival

U šibenski Kanal svetog Ante stiže sve najbolje od undergrounda: Partijaneri, guštajte u Minerskoj

10. kolovoza 2017. - 15:31

Underground bass glazba od danas će zagospodariti prekrasnom šibenskom uvalom Minerska. U Kanal svetog Ante drugu godinu zaredom stiže Membrain festival zajedno s više od pedeset izvođača. Od 10. do 13. kolovoza u Minerskoj će nastupiti neka od najpopularnijih imena u tom žanru. Posebice se to odnosi na glazbenike iz Engleske i Nizozemske. U Šibenik se i ovoga ljeta vraćaju nizozemski prvaci brzog, "slomljenog" ritma NCT i T&Sugah.

 



Pridružit će im se ikona britanskog drum'n'bassa Hydro, dupstep majstor Sepia, Francuz Rafael Aragon s global/tropical stilom… Hrvatske će "boje" među "headlinerima" braniti Filip Motovunski, najpoznatije domaće drum'n'bass ime. On će u Šibeniku imati poseban motiv za dobar nastup, s obzirom na to da ove godine slavi deset godina rada.

- Imamo izvrstan "support" od Igora Bergama i šibenske lokalne underground scene. Drago nam je da se vraćamo u Šibenik. U grad, u kojemu se bass glazba razvija već godinama. Ona ovdje nije nepoznanica. Šibenik je, kao što sam rekao i lani, idealan za organizaciju ovakvog tipa festivala. U blizini se nalaze dva aerodroma, a festivalska lokacija pruža intimnost, toplinu. Tu je i predivna plaža… Vjerujem da ćemo festival ove godine dignuti na još višu razinu. U svakom smislu - rekao je Davor Dedić, Splićanin s amsterdamskom adresom i predstavnik nizozemske tvrtke Driftkikker Productions, koja Membrain festival organizira u suradnji sa šibenskom udrugom P.A.R.K.

Dnevni program festivala započinjat će već od 16 sati na pozornici uz plažu. Tamo će posjetitelji uživati u laganim ljetnim ritmovima, kako bi se na najbolji način zagrijali za večernji program. Nakon što zađe sunce, zabave će se odvijati u dvama napuštenim hangarima, koji su za ovu priliku pretvoreni u velike bass pozornice. Za miks-pultom izmjenjivat će se majstori bas žanrova iz cijele Europe sve do šest sati ujutro.

 



- Uz bogati glazbeni program, za posjetitelje festivala bit će organizirani i popratni sadržaji. Od turističkih tura po Šibeniku i otocima, do bungee jumpinga na Šibenskom mostu. Partijaneri će moći guštati i u domaćoj gastronomskoj ponudi. Na trpezi će se naći riba, pršut, masline i drugi dalmatinski specijaliteti, uz domaća vina i rakije. Za sve posjetitelje osiguran je kamp u Zablaću, a cijena boravka u njemu iznosi 80 kuna po danu. Festivalske se ulaznice mogu kupiti online na Entrio sustavu, kao i na Entrio prodajnim mjestima po cijeloj Hrvatskoj. Cijena dnevne ulaznice iznosi 69 kn, a festivalske 189 kuna - najavio je Igor Bergam iz organizacijskog tima Membrain festivala.

19. travanj 2024 10:37