StoryEditorOCM
GlazbaPočeo Off

Pogledajte kako je bilo na sinoćnjem otvaranju festivala - večeras uživajte uz Zdenku Kovačićek i Kozmodrom

Piše Šibenski.hr
21. srpnja 2017. - 11:22

Sinoć je započeo 11. Off jazz&blues festival u Šibenik. Prvu večer otvorili su Bow vs Plectrum (gudalo protiv trzalice), zanimljiva kombinacija Filipa Novosela na tamburici i Tihomira Hosjaka na kontrabasu, nakon kojih su zasvirali etno velikani domaće scene- bend Kries.

Večeras na fastivalu nastupa Zdenka Kovačićek- legenda hrvatske rock, jazz, blues, gospel i pop scene, koja u Šibenik dolazi s pratećim bendom vrhunskih jazz glazbenika.

Zdenka je još 1957. osnovala duet Hani i od tada se nije odvojila od mikrofona. Iza nje je desetak studijskih albuma, nastupi po europskim klubovima, suradnja s Billom Haleyem, The Kinksima i mnogim drugima.

Osim Kovačićek, na pozornicu kod crkev sv. Frane popet će se Kozmodrum. Riječ je o zanimljivoj skupini profesionalaca koji jazz kombiniraju s elektronikom, dubom i ostalim glazbenim stilovima. Grupu čine bubnjar i glavni autor Janko Novoselić, gitaristi Ivan Kapec i Elvis Penava, basist Goran Delač i klavijaturist Hrvoje Galler. Na OFF festivalu promovirat će album "Na tragu satelita".

19. travanj 2024 15:59