StoryEditorOCM
GlazbaSve je spremno, počinje Regius

Ljubitelji glazbe ovog će petka i subote u Šibeniku dobiti svoju "porciju" zabave! Na prostor nekadašnjeg TEF-a stižu Songkillersi, Pips, Chips & Videoclipsi, TBF-ovci i još sedam bendova

14. srpnja 2017. - 10:43

Ljubitelji alternativne glazbe ovog će petka i subote u Šibeniku dobiti svoju "porciju" zabave. Na prostor nekadašnjeg TEF-a stižu Songkillersi, Pips, Chips & Videoclipsi, TBF-ovci i još sedam bendova.

Povod je novi, sedmi po redu festival Regius, koji će ovoga ljeta imati nešto drukčije ruho.
- Imena, za kojima smo posegnuli, poznatija su šibenskoj, ali i hrvatskoj publici od onih koja smo dovodili u naš grad proteklih godina. No, ne bih rekao da je to odlazak u "mainstream", već širenje, približavanje nešto drukčijoj publici, koja dosad nije posjećivala naš festival. Regius privlači mlađe generacije, posebice studente, no ove je godine puno bendova, koje sluša generacija "plus" 30 i stariji. Mislim da imamo odličan termin. Ljeto se tek zahuktava. Ljudi se još ni blizu nisu zasitili festivala. Zbog toga se nadamo da će ovo izdanje Regiusa biti najposjećenije dosad. Da ćemo srušiti rekord iz 2012. godine, kaže nam Igor Bergam, "alfa i omega" jedinog preostalog festivala alternativne glazbe u Šibeniku.

Regius se nije raširio samo žanrovski, već i produkcijski. Glavna je novost druga festivalska pozornica.
- Ove smo godine dodatno uložili u pozornicu, rasvjetu, razglas. Konačno, uz glavnu ćemo binu, na kojoj će uživo nastupati bendovi, imati i onu namijenjenu za DJ-eve. Njih pet, uglavnom iz Šibenika, bit će zaduženo za popratni program festivala – istaknuo je Bergam.

Sedmi Regius otvorit će domaćini, šibenski punk bend Ponte de Carla. Prve će večeri, 14. srpnja, na pozornicu izići i beogradska rock grupa Artan Lili, nakon dugo godina okupljeni Kojoti, već spomenuti Pipsi, te još jedan šibenski sastav The Fogsellers. Druga je festivalska večer rezervirana za nastupe zagrebačkog Čudnoređa, niškog sastava Stereo Banana, TBF-a, Songkillersa te slovenskog benda Kontradikshn.
- Festivalske ulaznice još se mogu nabaviti po cijeni od 130 kuna, dok dnevne koštaju četrdeset kuna manje. I ove smo godine za posjetitelje festivala osigurali besplatan kamp, koji se nalazi sto metara od pozornice i plaže Banj, poručio je Bergam.

17. travanj 2024 00:08