StoryEditorOCM
GlazbaKoncert za pamćenje:

S.A.R.S.-i oduševili šibensku publiku svih generacija "na Mihovilu" - plesalo se i pjevalo od prvog takta (FOTO)

28. svibnja 2017. - 12:28

Mir i ljubav, mir i ljubav,
mir i ljubav su za sve, o da...





Tim stihovima počeo je koncert beogradskih S.A.R.S.- a na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku koji je ispunio gotovo sva mjesta na tribinama najveće i najljepše otvorene pozornice na Jadranu i tako na najbolji način označio uvod u koncertnu sezonu Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik.





Ljubav publike prema izvođaču koji je u Krešimirovom gradu zadnji put nastupio prije šest godina dala se prepoznati od prvog trenutka kada je bilo jasno da poznaje svaki stih.





Uz frontmena Žarka Kovačevića koji je duhovito i znalački "jedrio" izvrsnim glazbenim "tulumom" pod zvjezdanim nebom, jedinstvenim i za S.A.R.S.-e jer se po prvi put snimao akustični koncert, k tomu i "kamerom u 360 stupnjeva" pjevale su sve generacije Šibenčana, od srednjoškolaca do njihovih roditelja.





I ne samo pjevale. Plesalo se po tribinama i ispod njih, ispred pozornice i oko nje, a u žaru dobre vibre letjele su i majice (doduše-muške).










Nizali su se hitovi "Buđav lebac", "Ratujemo ti i ja", "To rade", "Pepeo", "Debeli Lad", "Kiša je padala", "Zimski san", "Rakija"...









Na "Lutku" su se upalili i upaljači i mobiteli. Ozračje koje je vladalo "na Mihovilu", dojam je, pamtit će se još dugo, a i S.A.R.S. - i su otišli punih srca.













Sudeći po Kovačevićevim riječima, ako je i bilo kakvih dvojbi kako će koncert ispasti, nakon subotnje večeri, više ih nema. Šibenik je pokazao da ih obožava.


16. travanj 2024 18:25