StoryEditorOCM
GlazbaNe jenjava zanimanje za Arsena

Lea Dekleva zapjevat će slavnu skladbu 'Dida moj', svog intimusa - akademskog težaka iz šibenskog Varoša

19. ožujka 2017. - 18:25

Ne jenjava zanimanje za Arsena i njegove pjesme ni gotovo dvije godine poslije smrti "akademskog težaka iz šibenskog Varoša“, kako je zakleti Šibenčanin krstio sam sebe. O tome svjedoči njegova životna družica Gabi Novak.

– Evo, upravo čekam Leu Deklevu i Ivu Pattieru. Nadarena kantautorica želi po svaku cijenu otpjevati Arsenovu "Dida moj", najpoznatiju u klapskim izvedbama. A Ivo će joj benevolentno ustupiti matricu. To je samo mali detalj u moru zanimanja za Arsenova djela. Gotovo svakodnevno me netko zove s molbom može li otpjevati neku Arsenovu skladbu, uvrstiti njegovu pjesmu u zbirku poezije… Sve i da neću moram svakodnevno misliti na mog pokojnog supruga – kazala nam je Gabi.
Dobili smo je poslije nekoliko uzaludnih telefonskih poziva. Za to je šibenska nevista imala jednostavno objašnjenje.

 



– Nerijetko sam odsutna zbog koncerata. Samostalno ili s Matijom. Posebno mi je lijepo bilo u Sarajevu i Zadru. U Zadru nas je svojim gostoprimstvom itekako zadužio ravnatelj tamošnjeg kazališta Renato Švorinić, poznat i kao gitarist grupe Black Coffee. Nije zaboravio svoje prijateljstvo s Arsenom. Posebice ljetna druženja. Mi smo ljetovali u Božavi na Dugom otoku, a Renato je porijeklom s obližnjeg malog otoka Sestrunja – prisjetila se Gabi Novak.

Gabi je sa zadovoljstvom prihvatila poziv da prisustvuje dvostrukoj promociji u Klubu Šibenčana, gdje će se ove subote predstaviti knjiga "Moj Šibenik dušu ima" i nosač zvuka "Kad ti tilo opet pridam" ženske klape Skradinke.
– Volim ta naša šibenska druženja. Žao mi je što neće biti i Matija. On se te večeri vraća iz Austrije. Ovog vikenda ima koncerte u Beču i Muenchenu s Tamarom Obrovac – otkrila je Gabi.

19. travanj 2024 00:50