StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Evo zašto su u Crnici konačno imali razloga za otvaranje šampanjca: 'Solaris' postaje klub otvorenih vrata

22. prosinca 2017. - 10:48

Makar vaterpolistima Solarisa u zadnje vrijeme baš i ne ide sve kao "po špagu", u Crnici su imali razloga za otvaranje šampanjca. Naime, predstavnici vaterpolskih klubova iz Biograda i Betine potpisali su ugovor o suradnji s Vaterpolskim klubom Solaris, uz podršku Hrvatskog vaterpolskog saveza. Na maloj su svečanosti sudjelovali predsjednik VK Solaris Tomislav Perak, Ivan Babara i Deni Šarić iz VK Biograd, Boris Paškvalin i Oliver Jakovčev iz VK Brodograditelj, te koordinator mlađih selekcija HVS-a Neven Kovačević.

– Riječ je o projektu radnog naziva "Solaris – klub otvorenih vrata". Solaris se, kao nositelj projekta, obvezuje da će klubovima partnerima osigurati stručnu podršku i nadzor u razvoju mladih vaterpolskih talenata. Djeca iz Biograda i Betine vikendom će dolaziti u Crnicu. Želimo ih potaknuti da se "zakače" za vaterpolo.

Bit će to suradnja u oba smjera, kojoj je jedan od glavnih ciljeva omasovljenje vaterpola kao sporta. U planu nam je već organizacija županijskih turnira za djecu do 11 godina. Vjerujem da je to početak jedne lijepe priče, u kojoj će se Solaris potruditi da manjim sredinama pomogne na sve moguće načine.

Nadamo se da ovaj projekt neće stati na Biogradu i Betini. Imamo najave da će nam se pridružiti i Vodice, koje su tek nedavno osnovale klub, a čiji je predsjednik Andrija Komadina. Suradnju želimo proširiti i do Primoštena, Trogira... U tom smislu imamo pozitivne signale – otkrio nam je Neven Kovačević Kova, u zadnje vrijeme i vanjski suradnik Vaterpolskog kluba Solaris.

19. travanj 2024 20:01