StoryEditorOCM
OstaloBoćanje

Primošten ima i drugog prvaka države! Marko Skejo zlatni u krugu

18. prosinca 2017. - 10:25

Boćarski klub "Primošten" dva državna prvaka ima. Veliki je to uspjeh za novopečenog drugoligaša velikih ambicija da iduće sezone zaigra i u najvišem rangu u Hrvatskoj.

Naime, nakon što je prošli tjedan u Poreču Denis Galešić postao državni prvak u preciznom izbijanju za novi trijumf primoštenskih boćara na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske pobrinuo se Marko Skejo koji je u Dubrovniku osvojio naslov prvaka u krugu.

"Zlatni" Skejo odigrao je maestralno ovo natjecanje koje se u organizaciji boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, te BK „Metković“ i BK „Župa dubrovačka“ odigralo u Metkoviću i Srebrenom kod Dubrovnika. U grupnoj fazi natjecanja, Skejo je u Metkoviću najprije svladao Luku Ledinića iz BK „Rijeka“ rezultatom 25:22, a potom je bio uspješniji i od prošlogodišnjeg prvaka Antonia Prlaguzića iz BK „Vargon“ pobjedivši ga 25:23 čime je izborio plasman u četvrtfinale koje je odigrano u Srebenom.



Na putu ka tituli prvaka ždrijeb je Skeji u četvrtfinalu dodijelio Stijepu Matića iz BK „HE Dubrovnik“ kojeg je boćar "Primoštena", nakon lošeg otvaranja susreta i zaostataka od 6:3 nakon treće ture igre, na kraju s lakoćom svladao nanizavši 19 od 20 punata za ukupni rezultat 22:13.

U polufinalu Skeju je čekao Tomislav Kolobarić član BK „Zrinjevac“ i hrvatski reprezentativac, koji je tijesno pobjedio Ivu Butricu iz BK „Rijeka“ rezultatom 24:23. Polufinale je donijelo pravu rovovsku bitku dvaju podjednakih suparnika i pobjednik se nije znao do samog kraja, a na kraju je slavio Skejo rezultatom 25:23 nakon što Kolobarić u zadnjoj osmoj turi nije iskoristio prednost dviju boća promašivši oba bulina.

Na kraju posljednja prepreka Marku Skeji je bio ponajbolji dubrovački boćar Srećko Bajo iz BK „Komolac“, koji je u polufinalu pobjedio Prlaguzića 24:20. Finalni meč Marko je odigrao izvrsno, mirno kontrolirajući igru od samog starta da bi sve riješio u petoj turi u kojoj je Bajo uvaljao samo jednu boću, a on uspješno izbio sve četiri za povećanje prednosti na sedam punata (16:9). Na koncu, Skejo je zasluženo slavio rezultatom 24:14.

-Ovime su boćari Primoštena zaključili iznimno uspješnu godinu u kojoj su osvojili pet klupskih naslova prvaka, te dva pojedinačna naslova prvaka države i tri pojedinačna naslova prvaka županije u seniorskoj konkurenciji- kazao je Alen Papak, voditelj BK "Primošten".

19. travanj 2024 22:22