StoryEditorOCM
Ostalo"Potopljeni" vaterpolisti

Alarm s bazena u Crnici! Dajte pojačanja da 'Solaris' dignu s dna!

Piše Borislav Juras
22. studenog 2017. - 11:41

Već treća sezona "novoga" Solarisa prolazi, a agoniji seniorske momčadi još se ne vidi kraja. Rezultata nema, prepoznatljive igre nema, ali, još uvijek, ni mladih igrača u značajnijim ulogama.

Ako dosadašnji dio sezone nije, vjerojatno je nekima u klubu "alarm" upalila nedavna utakmica kontra Cattara. Crnogorska momčad, prepuna kadeta i juniora, ove je sezone bez bazena (obnavlja se objekt u Kotoru), prisiljena trenirati i igrati u Budvi ili Herceg Novome. Logično, Cattaro je u Crnici izgledao kao družina nešto ozbiljnijih rekreativaca, kondicijski nedovoljno spremna momčad, što je bilo vidljivo od prve četvrtine. Izgleda da to nije bilo vidljivo momčadi Solarisa, koja je svoju fizičku i plivačku superiornost nad suparnikom, preduvjete za uvjerljivu pobjedu, pretvorila - u novi poraz (7:8)! Poraz koji, s obzirom na okolnosti, ima dimenzije sramotnoga.

U društvu članova klupskoga stručnog savjeta, svjedočio mu je i stari trenerski vuk Neven Kovačević, koordinator mlađih selekcija u HVS-u. On je u zadnje vrijeme sve češće u Crnici, ali samo da pomogne savjetima. Nema dvojbe da je i sam detektirao brojne slabosti i pogreške u toj utakmici, prenio ih trenerima. Pitanje je može li ih postojeći kadar ispraviti?! Logično je zaključiti da je potrebno nešto svježe krvi. Kad je o trenerima riječ, čelnici kluba pokušavaju, ali unutar postojećega kadra. Tako je prije nekoliko tjedana promijenjen pomoćnik Renata Vrbičića. Umjesto Denisa Seferovića to je Perica Šišak. Seferovićev sin Edi više nije u momčadi. Nezadovoljan statusom, odlučio je završiti karijeru. Najave igračkih pojačanja, iako dobro skrivene, ipak postoje...



- Nemamo namjeru pomiriti se s ovakvim stanjem i pustiti da voda sve nosi. Nemamo, doduše, ni previše financijskih mogućnosti za dovođenje ljudi izvana, ali radimo na tome da momčad osvježimo, osnažimo s jednim ili dvojicom igrača, barem za drugi dio sezone - uvijek oprezan u kontaktu s medijima je Tomislav Perak, predsjednik kluba, ali i član Stručnog savjeta Solarisa.

Budući da trener Vrbičić cijelu sezonu vapi za sidrašem, vjerojatno je u pitanju netko te "specijalnosti", iako se barem jednako bitnim doima i manjak vođe u vodi, igrača koji će povezati redove, kreirati igru. Upitno je, međutim, hoće li kratkoročno posezanje za pojačanjima, u svrhu popravka rezultata, imati trajnijeg efekta, ako se time zatvore vrata i smanji minutaža mladima. A s njima je Vrbičić i dosad bio vrlo oprezan...

19. travanj 2024 07:48