StoryEditorOCM
OstaloDvobojsko jedrenje

Sjajni rezultati murterskog jedriličara: Rameša u istom mjesecu drugi put državni prvak

21. studenog 2017. - 10:02

Posada YC-a "Kornati" iz Murtera prvak je države u dvobojskom jedrenju koje je upravo održano u Šibeniku. Murterinu Tonku Rameši ovo je u razmaku od dva-tri tjedna drugo državno odličje, a oba su ostvarena u Šibeniku: bio je nedavno prvi na državnom prvenstvu u ORC-u, i sad u dvobojskom, a u njegovoj posadi jedrili su još Antonio Arapović, Duje Fržop i Jure Fržop.



Drugo mjesto zauzela je posada domaćina, šibenskog JK "Val", u kojoj su uz kormilara Tea Piasevolija jedrili Luka Piasevoli, Simon Triva i Damir Vukić. Na trećem mjestu su Splićani iz JK "Mornar", kormilar Lovre Perhat, Toma Višić, Marko de Micheli Vitturi i Filip Jurišić.

Nisu među prvom trojkom, ali zbog domaćinskog kluba JK "Val" važno je reći da su odlično četvrto mjesto zauzeli upravo "valovci", koje je predvodio Marko Smolić - jedini junior na regati!
Teo Piasevoli, direktor "Wave Sailing Centra Šibenik", koji je regatu organizirao u suradnji s JK-om "Val", iz kojega je WSC na neki način i proizišao, ne krije zadovoljstvo dobrom organizacijom i činjenicom da se realiziraju ideje i ambicije da Šibenik postane svojevrstan centar dvobojskog jedrenja i mjesto održavanja ne samo regata nego i priprema domaćih i stranih jedriličara.



U Šibeniku su na ovom državnom prvenstvu sudjelovale posade iz JK Galeb - Rijeka, dvije posade JK Mornar iz Splita, posada JK Orsan iz Dubrovnika, posada YC Kornati iz Murtera i čak tri šibenske posade.
U JK-u Val sad su sve snage usmjerene na dobru organizaciju Šibenske regate krstaša, koja se ove godine održava u subotu 2. prosinca.
 

25. travanj 2024 10:46