StoryEditorOCM
OstaloDogradonačelnik u klinču

Kickboksačice u šibenskoj gradskoj upravi! Pred njima su još brojne medalje

20. studenog 2017. - 13:04

Zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić primio je u ponedjeljak članove Kickboxing kluba Dalmatino iz Šibenika, trenera Damira Lambašu te borkinje Karmelu Makelju i Nives Radić u povodu njihovog uspješnog nastupa na Svjetskom kickboxing prvenstvu održanom u Budimpešti.

Podsjetimo, Primoštenka Karmela Makelja, osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu što je izuzetan rezultat budući da je toj 19- godišnjoj kickboksačici to bio prvi nastup na velikom seniorskom prvenstvu.

- Iskrene čestitke na sjajnom rezultatu. Vjerujem kako su pred Makeljom još mnoge medalje. Grad Šibenik ustrajno stoji iza naših sportaša, potiče njihove uspjehe te kontinuirano ulaže u infrastrukturu kako bi sportaši imali što kvalitetnije uvjete za rad. Iduće godine ćemo povećati izdavanja za sport, a boljeg kriterija za Kickboxing klub "Dalmatino" od ovog uspjeha nema- kazao je Rakić.

Trener Damir Lambaša zahvalio se na čestitkama te potpori Grada Šibenika:

-Makelja je na prvenstvo došla kao dojučerašnja juniorka, nije bila favorit. Dapače, činilo se da su je protivnici shvatili kao nekoga preko koga će se "prošetati". Međutim, budući da je bila sjajna u prvoj borbi, ni aktualnoj svjetskog prvakinji protiv koje se borila u polufinalu nije bilo svejedno. Ipak, u polufinalnom meču presudilo je iskustvo. Meč je visio na bod dva, a na kraju su suci malo "nategli" na stranu iskusnije Poljakinje. Mi već razmišljamo o nastupu na Europskom prvenstvu u Bratislavi iduće godine, gdje bi se Makelja lako mogla naći u ringu s istom protivnicom, nadam se u finalu- istaknuo je Lambaša.



On se osvrnuo i na nastup Nives Radić, trostruke svjetske i šesterostruka europska prvakinja i ponajbolja šibenska sportašica, koja je poražena u četvrfinalu i pomalo iznenađujuće ostala bez medalje:
- Neki kažu da je Radić "pregazilo vrijeme". Ja tvrdim da to nije istina. Uostalom, Čehinja koja ju je pobijedila, starija je od nje. Mi ćemo dokazati da Radić još može ostvarivati dobre rezultate i vraćamo se dogodine u vrh- najavljuje Lambaša.

Opći je dojam kako su suci odigrali ključju ulogu u porazu Nives Radić. No, ona je krivca našla u sebi:
- Za mene je to novo sportsko i životno iskustvo. Mislim da sam se opustila u trećoj rundi i tako dopustila da suci uopće odlučuju o pobjedniku. Ubuduće ću stvari pokušavati rješavati u ranijoj fazi meča- poručila je Radić.

Šlag je stigao na kraju. Riječ je dobila i osvajačica bronce Karmela Makelja:
- Ovo je bilo moje prvo svjetsko prvenstvo, natjecanje više razine u odnosu na ona na kojima sam nastupala do sada. Htjela sam samo dati sve od sebe i ispalo je odlično. Za mene ima još dosta vremena, jer je pobjednica deset godina starija od mene- kazala je Makelja.

Ipak, ostao je Makelji malo gorkog okusa ustima. Kao da misli da je već u prvom nastupu na velikoj sceni mogla još i više:
- Znate, cijelo ljeto sam spremala za to natjecanje i onda je u jednoj sekundi sve prekinuto... A ja sam poslije meča razmišljala kako ću otići na vaganje za iduću borbu- ispovjedila se Primoštenka.

Nema za nju bojazni, imat će ona pregršt prigoda za vaganja na važnim mečevima i natjecanjima. Prvo je Europsko prvenstvo duće godine u Bratislavi:
- Narvno, cilj mi je samo trenirati i napredovati te nastaviti izlaziti na europska i svjetska natjecanja- zaključila je Makelja.
 

19. travanj 2024 21:41