StoryEditorOCM
OstaloStižu ponajbolji jedriličari

Šibenik domaćin najkvalitetnijem natjecanju krstaša! Nastupit će i proslavljeni olimpijci

1. studenog 2017. - 10:16

D-Marin Mandalina i Jedriličarski klub Val ugostit će neke od najboljih hrvatskih jedriličara i jedriličarki u borbi za odličja na ORC Prvenstvu Hrvatske od 3. do 5. studenog 2017. U tri dana natjecanja na regatnom polju u šibenskom akvatoriju borit će se dvadesetak posada s oko 200 natjecatelja. Uz hrvatske posade, u otvorenom dijelu prvenstva sudjelovat će i posade iz Italije i Češke. Predviđeno je sedam jedrenja kursa Štap, što u doba godine koje može donijeti jako jugo ili jaku buru predstavlja vrlo zahtjevan program.

ORC Prvenstvo Hrvatske ujedno je predzadnja regata koja se boduje za Kup Hrvatske, ima i poseban koeficijent, tako da će najboljima donijeti dragocjene bodove za ljestvicu koja pokazuje tko je bio najbolji tijekom cijele godine.

U ukupnom poretku među 23 posade prva je, nakon četiri od šest regata Kupa Hrvatske, ekipa jedrilice X-cite (Biograd), ispred Gringa 2 (Uskok, Zadar) i Ladies First (Val, Šibenik). U poretku kormilara listu predvodi Luka Jerčić (Split), ispred Roberta Sandalića (Uskok, Zadar) i Damira Desabote (Val, Šibenik).

- D-Marin je u posljednje dvije godine uložio značajna sredstva promociju jedrenja u Hrvatskoj. Do sada smo bili domaćini regata u nekoliko prestižnih svjetskih klasa, a suradnja s Hrvatskom udrugom ORC jedriličara podrška je razvoju sportskog jedrenja, ali i produženju turističke sezone. Vjerujemo da će kvaliteta organizacije ORC regata sljedeće sezone privući još više hrvatskih jedriličara, ali i ORC regate iz susjednih zemalja- izjavio je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin Croatia.

- CRO ORC Kup Hrvatske profilirao se kao najkvalitetnije natjecanje krstaša, na kojem se zaista samo najpripremljeniji mogu nadati pobjedi. Uživamo u svakoj regati, u svakom izazovu koje nam natjecanje donosi. Tko bi mogao osvojiti naslov prvaka teško je predvidjeti, ne zna se ni konačna startna lista, za državno prvenstvo je uvijek posebno "brušenje", dolaze i olimpijci, bivši su redovito u našoj floti poput Mate Arapova ili Karla Kureta, a na megdan nam nerijetko dođu i Tonči Stipanović i Ivan Kljaković Gašpić- kaže Ivan Drinković, predsjednik Udruge ORC jedriličara.

Prvi start na ORC Prvenstvu Hrvatske predviđen je u petak, 3. studenoga, u 12 sati, a proglašenje najboljih bit će u nedjelju nakon objave službenih rezultata.
 

19. travanj 2024 23:24