StoryEditorOCM
OstaloIzdala ga tehnika

Franko Škugor, 11- godišnji šibenski kartingaš, zbog kvara na bolidu nije završio utrku u Sloveniji

Piše Šibenski.hr
21. rujna 2017. - 14:18

Mladi šibenski kartingaš Franko Škugor odradio je posljednju ovosezonsku utrku Sportstil Cupa Rotax Max Challengea. Oproštaj od tog natjecanja nije bio za pamćenje, dapače, 11-godišnji član Karting kluba Dubrava nije ni završio finalnu utrku.

Bila je to veoma zahtjevna utrka što se tiče uvjeta na stazi. Naime, nakon što su kvalifikacije odvožene u polusuhim uvjetima, prije predfinalne utrke vrijeme se mijenjalo iz minute u minutu.

Škugor je odlično odvozio odlično predfinalnu utrku na slick gumama, ali u zadnjem 12 krugu dolazi do rotiranja bolida na izlazu iz zavoja i izlijetanja sa staze.

Već u krugu zagrijavanja za finalnu utrku počeli su problemi za mladog šibenskog pilota. Došlo je do tehničkog kvara na njegovom GO-kartu. Franko je iskočio iz njega i pokušao ga upaliti, ali bezuspješno.

- Tu je za nas finalna utrka bila završena jer mehaničari ne smiju pristupiti bolidima kad krenu iz predstarta, dakle nitko osim vozača ne smije dodirnuti karting – objašnjava Hrvoje Škugor, Frankov otac i član njegovog tima.
 

25. travanj 2024 15:12