StoryEditorOCM
OstaloVeslanje

Posljednja regata za Kup Dalmacije: Šibenčani doveslali četvrti na splitskom Spinutu

20. rujna 2017. - 12:23

Veslači šibenske "Krke" nastupili su na šestoj, ujedno i posljednjoj ovogodišnjoj regati za "Kup Dalmacije 2017.", održanoj na stazi u splitskom Spinutu.

Na regati je sudjelovalo 11 klubova iz Dalmacije i VK "Rama" iz BiH (V.K. "Rama"). Na splitskoj regati nastupilo je 26 "krkašica" i "krkaši", koji su bili razvrstani u 14 posada.

Prvo mjesto osvojili su Nino Perišić u samcu za mlađe juniore, Stipe Mandušić i Filip Matešić u dvojcu na pariće za mlađe kadete, Mario Ivić, Lovre Jurišić, Karlo Papak, Bruno Skelin i Franko Vukšić u četvercu GIG za kadete, te Jerko Radovčić i Kristijan Papak u dvojcu na pariće za mlađe juniore.

Drugo mjesto pripalo je Pašku Stipandžiji i Denisu Borni Bumbaku u dvojcu na pariće za mlađe juniore, Mariju Budimiru, Brunu Petkoviću, Jakovu Gulinu i Mati Papku u četvercu na pariće za mlađe juniore, te Sari Slugan u samcu za mlađe kadetkinje.
Treće mjesto osvojio je Roko Dodig u samcu za mlađe kadete.

Na regati su još veslali, ali ponajviše zbog jakog juga i za veslanje popriličnih valova, nisu uspjeli doveslati do medalje Moris Macura, Sara Panjkota, Roko Rupić i Frane Papak, Jakov Škugor i Toni Mladineo, Antonio Margan te Lovre Klarin.

- Zahvaljujući tim plasmanima, na regati je "Krka" zauzela ukupno četvrto mjesto među 12 klubova uz napomenu da u Splitu, kao i na svim regatama za Kup Dalmacije do sada, nisu veslali naši najbolji pojedinci Frane Filip Garma i Luka Gojanović Rakić, koji se još odmaraju od izvrsnih, ali iscrpljujućih međunarodnih nastupa, kazao je Dražen Crnogaća, predsjednik Veslačkog kluba "Krka".

20. travanj 2024 01:23