StoryEditorOCM
OstaloPrijam za zlatnog izbornika

Šibenik se Tuckom diči: Čovjek je osvojio već dvije karijole medalja, kako je krenuo uskoro će mu trebati kombi (FOTO)

3. kolovoza 2017. - 15:09

Šibensko- kninski župan Goran Pauk i šibenski gradonačelnik Željko Burić organizirali su u četvrtak zajednički prijam za Ivicu Tucka, izbornika zlatne vaterpolo reprezentacije s nedavnog Svjetskog prvenstva u Budimpšeti. Na taj način kao da su premošteni prijepori koji su se javili nakon Olimpijade u Riju kada nitko od čelnika Grada i Županije nije našao za shodno primiti, tada srebrne Šibenčane članove "barakuda"- izbornika Tucka i igrača Antonija Petkovića. Tu neugodnu situaciju pokušao je objasniti župan Pauk:

-Tada sam napravio lapsus, što nisam primio Tucka i Petkovića. Ispričao sam se i ispričavam se još jednom. Srećom, dočekao sam situaciju da se iskupim. Poluozbiljno sam Tucku rekao da primam samo osvajače zlata. Evo, nadam se da sam se donekle iskupio. Tucak je svakako sportaš kojemu se treba nakloniti do poda- rekao je Pauk.

S druge relevantne adrese, Krešimirovog doma gdje stoluje gradske uprava službene isprika za takav "gaf" nije stigla. Gradonačelnik Burić je istaknuo:
-Sjajno je kad se obraćate čovjeku koji pokazuje ambicije i koji ih ostvari, i to na način da je sve počeo u svom rodnom Šibeniku. Ivica Tucak je postao najuspješniji sportski radnik u Hrvata. Čestitam mu na promociji sporta i grada Šibenika u svijetu- kazao je šibenski gradonačelnik i apostrofirao još jednu jako važnu stvar:
-Država i lokalna samouprava konačno čvrsto moraju stati iza sporta, a ne samo u ovakvim svečanim trenucima- podvukao je Burić. Kamo sreće da tako i bude...

O Tuckovom igračkom i životnom putu govorio je Ivo Mikuličin, bard šibenskog novinarstva:
- Mi Šibenčani smo naš grad oduvijek smatrali gradom nogometa i veslanja. No, valja biti iskren i priznati da su Šibeniku najviše sportskih radosti donijeli košarkaši i vaterpolisti. Ivica Tucak je jedan od najvažnijih argumenata za tu tezu. Dovoljno je spomenuti dva svjetska zlata i olimpijsko srebro. Ti dosezi već su Tucku osigurali naslov najboljeg šibenskog stručnjaka svih vremena. Posebno me veseli činjenica što je Tucak krunski dokaz da se i u malim sredinama mogu raditi velike stvari- naglasio je Mikuličin i ispričao odličan štos koji je lansirao još jedan veliki šibenski trener Neven Spahija:

- On je kazao kako je Tucak već napunio dvije karijole medalja, a kako je krenuo da ćemo mu uskoro morati kupiti kombi kako bi ih imao gdje sve spremiti. Osobno mislim da se Tucak osvajanjem zlata u Budimpešti uselio u onaj dio šibenske duše gdje već stanuju njegov prijatelj i mentor Perica Bukić, Dražen, Arsen, Brešan i gdje polako pristiže Dario Šarić- poentirao je Mikuličin.

Konačno je na red došao i slavljenik:
- Zahvaljujem na toplom dočeku. Vjerujte, tisuću puta od zlata mi je draža činjenica da grad i država žive za ovaj rezultat. Veličanstveno je bilo na dočeku u Zagrebu, i ovdje u Šibeniku mogu ponoviti samo ono što sam gore kazao- ako su naši rezultati učinili ljude malo sretnijima nego prije, onda smo napravili veliku stvar- rekao je Tucak.

Na prijemu su bili i ljudi iz njegovog matičnog VK "Solarisa". I oni su simbolično darivali Tucka:
Ma, da nije bilo njih, pitanje je bi li ja danas bio ovdje. Zato bih zamolio gradonačelnika Burića i župana Pauka da pomognu Solarisu koji proživljava teške trenutke. Vjerujte, to je interes sviju nas. Sport vezuje ljude, sport je jedna od najljepših stvari na svijetu. Evo, bio sam u Šibeniku na završnici košarkaškog Kupa. Pa, bilo je predivno vidjeti kako cijeli grad živi za košarku...- emotivan je bio Tucak.

Za kraj, sebi i svojim igračima je postavio visoke ciljeve:
- U sportu nema jučer, nego samo sutra. Učinit ćemo sve da i dalje uveseljavamo hrvatski narod- zaključio je Tucak.

20. travanj 2024 04:03