StoryEditorOCM
OstaloOluja na Jadriji

U povodu 95 godina od osnutka: Ne propustite prvi jadrijski polumaraton - plivat će se od bazena do trampulina

19. srpnja 2017. - 13:57

U povodu 95 godina od osnutka Gradskoga kupališta Jadrija, skupina zaljubljenika u to kultno odmaralište Šibenčana i Šibenki te njihovih gostiju, odlučila je vrijedan jubilej obilježiti na sportski način- amaterskom plivačkom utrkom, odnosno polumaratonom na 500 i 1500 metara između svima znanih jadrijskih ‘toponima’ - Bazena i Trampulina.

Plivački polumaraton ponajprije je namijenjen Jadrijašima, povremenima ili stalnima - kako plivačima amaterima i rekreativcima, tako i onima bolje kondicije i većih ambicija. Pored toga, u njemu mogu sudjelovati i muškarci i žene te sve dobne skupine. Poziv, dakako, vrijedi i za turiste, domaće i furešte. 

Obje utrke za odrasle, ona na 500 i ona na 1500 metara, startat će istodobno - u nedjelju, 6. kolovoza 2017., točno u 9 sati. Sudjelovati u njima mogu sve osobe starije od 18 godina, a mlađe samo uz pismenu suglasnost roditelja ili staratelja.

Utrka na 500 metara pliva se od Bazena prema Trampulinu, koji se zaobilazi s vanjske strane a potom se, nakon zaokreta ulijevo, vraća do Bazena, gdje je ciljna ravnina.  Utrka na 1500 metara pliva se istom trasom, samo u tri kruga. 

Dječja utrka, za samostalne plivače vrtićke i školske dobi do navršene 12. godine života, započinje na istom mjestu, kod Bazena, i to nakon polumaratona za odrasle, negdje oko 10.30 sati. Duljina "obvezne" dionice bit će kraća, približno 100 ili 150 metara, a najmlađi će sudionici s točnom trasom biti upoznati na licu mjesta. 

Proglašenje najboljih bit će nakon dječje utrke, ispred kafića H2O, točno u podne. Proglasit će se prvi u apsolutnoj kategoriji (M/Ž), trima dobnim kategorijama (M/Ž): od 18 do 29 godina, od 30 do 49 godina i 50+ godina, te dječjoj kategoriji (M/Ž).

Posebno priznanje zaslužit će najstariji i najmlađi natjecatelj ili natjecateljica, pod uvjetom da isplivaju punu dionicu, odnosno dovrše utrku za koju su se prijavili. 

Sudjelovanje u prvom jadrijskom polumaratonu je dobrovoljno i besplatno, bez naplate kotizacije. 
 

19. travanj 2024 04:49