StoryEditorOCM
OstaloMedalje za šibenske olimpijce

Šestogodišnji August Lambaša osvojio zlatnu medalju na međunarodnom taekwondo turniru u Senju pobjedivši starijeg i puno težeg protivnika

Piše Šibenski.hr
11. lipnja 2017. - 18:52


Na međunarodnom turniru za male olimpijce, mlađe kadete i kadete u taekwondou održanom u Senju pod nazivom „Senjski vitezovi 2017“ uspješno su nastupili i mali šibenski sportaši. Id ukupno 300 natjecatelja iz klubova iz Hrvatske i susjednih zemalja, za TK "Juraj Dalmatinac " nastupilo je 8 natjecatelja, a nabolji među njima bio je  August Lambaša koji je osvojio zlatnu medalju.

August je s nepunih 6 godina nastupio u konkurenciji malih olimpijaca. U njegovoj težinskoj skupini nije bilo prijavljenih jer su ovako mladi natjecatelji rijetkost, pa je August nastupio u apsolutnoj kategoriji, preko 31 kg, protiv protivnika koji je bio teži od njega čak 10 kg za što je bila potrebna suglasnost trenera i roditelja. Protivnik je bio iz Otočca, a August ga je savladao u dvije runde s uvjerljivih 18:5.
 
Andrija Vlahov u kategori do 36 kg i Lana Lokas u kategoriji do 37 kg su osvojili srebrne medalje, a do finala su svladali protivnike u četvrtfinalu i polufinalu.

Andrija je pobijedio dva protivnika iz Slovenije, a u finalu je izgubio u tijesnoj borbi od protivnika iz Ogulina. Lana je pobijedila protivnicu iz Zagreba i Brinja, a izgubila u finalu od protivnice iz Duge Rese.  
 
Brončane medalje su osvojili Nora Lokas, Karla Drašković i Ira Lambaša pobjedama u četvrtfinalu, ali i porazom u polufinalnim borbama.

Lucija Desanić i Tereza Berač nažalost nisu stigli do medalje.
 
Natjecatelje su na ovom turniru vodile trenerice Ivana Lambaša i  Nives Radić.

Slijedeći vikend članovi taekwondo kluba Juraj Dalmatinac nastupaju na otvorenom turniru u zadarskim Jazinama.

 
 

19. travanj 2024 13:01