StoryEditorOCM
OstaloProglašeni najbolji sportaši u županiji

Na biciklu se brže stiže: Vodički Roko ispred šibenskog Roka (FOTO)

20. svibnja 2017. - 01:24

U četvrtak je u šibenskom teatru održana svečanost proglašenja najboljih sportaša Šibensko-kninske županije za 2016. godinu. Nekako se uvriježilo pravilo da se ta svečanost održava u vrijeme obilježavanja Dana Šibensko- kninske županije, pa je stoga donekle i opravdano da se tek u svibnju proglašavaju najbolji sportaši za prethodnu godinu. Neki drugi, ili većina njih, svoje najbolje sportaše biraju na izmaku godine. Tako si i olakšavaju neke odluke... Ali, to je samo šlagvort za razmišljanje organizatorima.

Prema odluci Izvršnog odbora Zajednice sportova Šibensko-kninske županije, a na prijedlog klubova, za najboljeg sportaša u županiji u protekloj godini izabran je 17- godišnji vodički brdski i cestovni biciklist Roko Fržop. Riječ je o jednom od najperspektivnijih biciklista u Hrvatskoj. Točnije, on je najtrofejniji mladi biciklist u povijesti Hrvatske, a samo lani je postao državni juniorski prvak u brdskom biciklizmu i ciklokrosu. Iza leđa Fržopu ostao je mladi jedriličar šibenskog Vala Marko Smolić. Na iznenađenje mnogih, tek treći je sjajni košarkaš GKK Šibenika Roko Badžim, iza kojeg je odlična sezona zbog koje je dobio i poziv izbornika reprezentacije Aleksandra Petrovića.

Kod djevojaka je nastavljena dominacija cura koje dolaze iz borilačkih sportova. Dugi niz godina je dominatna bila Nives Radić, a sada njezin niz nastavlja Petra Čatlak iz Karate kluba "Šibenik". Treća je još jedna borkinja- Karmela Makelja iz Kickboxing kluba "Petar Krešimir IV", a između njih se ugurala Sara Panjkota, talentirana skifistica VK "Krka".

Isto kao i u pojedničanoj konkurenciji, tako i u onoj momčadskoj košarkaši su ostali uskraćeni za prvu nagradu. Ispred igrača GKK Šibenika plasirali su se veslači Krke. Ta odluka čista je kao suza, jer veslači Krke postigli su niz odličnih rezultata, od kojih je najznačajnije povijesno zlato na prvenstvu države juniorskog osmerca. Tako su veslači Krke povezali priznanja za najbolje sportaše Šibenika i županije.

Još jedna prva nagrada otišla je u Vodice i to u konkurenciji ženskih sastava. Županijskim zlatom okitile su se košarkašice Vodica. Drugo mjesto pripalo je šibenskim karatašicama, a treće šibenskim košarkašicama.
Najbolji trener je Milan Radečić iz VK“Krka“. Drugo mjesto osvojio je Vladimir Anzulović iz GKK“Šibenik“, premda je kormilo Šibenčana preuzeo tek u kolovozu 2016. godine, dok je treći Teo Piasevoli iz JK“Val“.

Dodijeljene su i nagrade za zaslužne sportske djelatnike koje su dobili Ivo Despot iz VK“Krka“, Milovan Kević iz KK“DOŠK“,
Josip Milaković iz OKK“Dražen Petrović“, Rajko Matić iz MNK“Kijevo“ te Jere Vudrag iz Automobilističkog kluba “Mihovil“.
Posthumno su priznanja dobili Damir Ćapin, dugogodišnji nogometaš i funkcionar nogometnog kluba Šibenik te jedriličar "vala" Branko Iljadica Rapo.

Posebne nagrade za promociju šibenskog sporta uručene su srebrnim olimpijcima iz Rija, izborniku vaterpolske reprezentacije Ivici Tucku i igraču Antoniju Petkoviću, NBA zvijezdi Dariju Šariću, zatim novopečenoj izbornici ženske košarkaške reprezentacije Hrvatske Anđi Jelavić i našoj kolegici novinarki Ivani Jurici.
Nagrađeni su i sportaši s invaliditetom- Josip Hrg iz Kluba sjedeće odbojke „Šibenik“ te njegov kolega iz KSO "Knin 95" Miren Gaković, kao i Slobodan Vulić, jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u kolicima, inače član KKI "Vodice".

Perspektivnim sportašima u 2016. godini proglašeni su Marko Bukarica, Ivan Reljanović i Vlado Čoko (KK DOŠK), Franka Čuklin, Ana Grguričin, Nina Čulina i Ana Barišić (ŽKK Šibenik), Ana Pentek, Klara Lakoš i Lucija Bilić (Karate klub Šibenik), Bruno Bitunjac, Marko Bulat i Antonio Đaković (HNK Šibenik), Marija Maleš, Mia Maleš i Katarina Badžim (ŽOK Šibenik), Noa Petković i Mate Đaković (JK Val), Luka Carević i Karlo Vrančić (OKK Dražen Petrović), Marin Tomić i Ivan Živković (GKK Šibenik), Dorian Stilbik, Tonći Gašperov i Lola Ševerdija (Teniski klub Šubićevac), Jure Desnica, Ante Mihovil Končevski i Šimun Brajković (VK Solaris), Stipe Mandušić, Karlo Papak i Boris Macura (VK Krka), Matija Bumbak, Antonia Pašara i Mia Zenković (VK Viktorija), Nina Ivešić, Bernarda Bašić i Iva Vunić (ŽKK Vodice), Marin Ružić i Dino Ivas (TK Hrvatski branitelj dragovoljac), Nina Novaković i Luciano Svračak (Kickboxing klub Hrvatski branitelj dragovoljac), Marino Vukman, Marko Vukman i Pavao Reljić (RK Olimpija), Lara Juričev Martinčev, Melanie Pilipac i Nora Čubrić (Odbojkaški klub Vodice), Sasha Ianachi Ćopić i Patrik Adžaga (KK Okit), Toni Skočić, Ivano Franić i Ivan Ljubić (NK Vodice), Stipe Mijatović, Marko Strunje i Ivan Baričević (Karate klub Drniš), Franko Škugor (Karting klub Dubrava-Šibenik), Luka Papeša i Filip Španja (Veslački klub Dupin), Mia Nakić, Gabriela Perković i Mia Džapo (Gimnastički klub Šibenik-Dalmacija), Vice Perica, Dorotea Milić i Gabriela Roman (Plivački klub Šibenik), Anja Anić Bare, Marija Tokmakčija i Andrea Miloš (Odbojkaški klub Mladost 2000), Laura Klepica, Milana Vukmirović, Denis Orlović i Stefan Vukmirović (Karate klub Tigar), Daniela Jelić, Lana Anić Kaliger, Mia Bilokapić i Ivan Ercegovac (Atletski klub Sveti Ante), Stella Pinjuh, Antonio Davidović, Mateo Pratljačić i Josip Teskera (Taekwondo klub Div-Knin), Marko Jurković (Stolnoteniski klub Knin), Ivan Kološ, Sandro Rajić i Leonardo Štrbac (NK Dinara), Roko Budimir, Jure Bačić i Mihael Antić (MNK Crnica).


 

18. travanj 2024 17:31