StoryEditorOCM
OstaloPONOVNO PRVAKINJA

Karmela Makelja "kišom" udaraca srušila višestruku prvakinju i seniorsku reprezentativku

Piše P.M.
2. svibnja 2017. - 12:36

Primoštenka Karmela Makelja ove je nedjelje u Opatiji drugi put postala seniorskom prvakinjom Hrvatske u kickboxingu. Nakon što je prije dva mjeseca osvojila prvenstvo u full contactu, Karmela je u finalu low kicka, u kategoriji do 60 kilograma, pobijedila Dianu Franke, višestruku prvakinju Hrvatske i standardnu seniorsku reprezentativku.
Članica Kickboxing kluba Dalmatino iznenadila je iskusniju protivnicu „kišom“ udaraca u uvodu meča. Nakon jednog snažnijeg Karmelina krošea protivnica je počela obilno krvariti, pa je sudac vrlo brzo prekinuo meč i proglasio šibensku fajtericu prvakinjom Hrvatske.

U Opatiji je, unatoč ozljedi meniskusa, nastupila i Nives Radić. U polufinalu kategorije do 70 Nives je slavila protiv Maje Britvić iz Pule. Nažalost, Šibenčanka je tom meču slomila kost u stopalu, pa je s novom ozljedom ušla u finale protiv Helene Jurišić. Aktualna prvakinja Europe slavila je protiv načete Nives Radić, koja se ovog puta morala zadovoljiti srebrom.

Treća članica Dalmatina, debitantica Snježana Prgomet nastupila je u kategoriji do 52 kg, jer je zbog manjka natjecateljica prebačena u višu težinsku skupinu. Snježana je u svojem prvom meču na bodove izgubila od suparnice iz Zagreba i na koncu uzela broncu.

19. travanj 2024 15:20