StoryEditorOCM
OstaloKonačno pobjeda

Vaterpolisti Šibenika u Zadar putuju s dva gola zalihe i nadaju se ulasku u play off

Piše K. G.
30. ožujka 2017. - 10:56

U prvoj utakmici za ulazak u play off domaćeg prvenstva vaterpolisti Solarisa u Crnici su pobijedili Zadar 6:4 (3:1,2:1,1:1,0:1). To je tek druga pobjeda "sunčanih" u ovoj sezoni. Stigla je u vrlo važnom trenutku, jer Šibenčani nose dva gola zalihe u Višnjik, gdje će u subotu biti odigrana uzvratna utakmica.

Radi se o veoma bitnim utakmicama, koje odlučuju o osmom sudioniku doigravanja prvenstva Hrvatske. No, to je i manje važan podatak, budući da boljeg iz sraza Šibenčana i Zadrana u četvrtfinalu čeka dubrovački Jug, što će za "gospare" biti samo jači trening.

Puno bitnije je što će bolji iz ovog "baraža" izbjeći eventualne kvalifikacije za ostanak u regionalnoj A-2 ligi iduće sezone.

Solaris može žaliti što u Zadar ne ide i s većom prednošču, budući da su odlično odigrali prve dvije četvrtine i na velikom odmoru imali tri razlike (5:2). No, u preostalih 16 minuta uspjeli su postići samo jedan pogodak.

Za Solaris su igrali: Jukić (10 obrana), Malenica, Komadina, Bajić, Petković, Jakovac (1), Rončević (2), Rak, E. Seferović, Bulat (1), Lipar (2), T. Seferović, Samodol, Šparada.
 

19. travanj 2024 02:06