StoryEditorOCM
OstaloS RUBA BAZENA

Vaterpolisti Solarisa uoči dviju utakmica sa Zadranima: Prilika da isperemo ljagu

Piše Borislav JURAS
26. ožujka 2017. - 13:25

Igrom i rezultatima bijedna sezona vaterpolista Solarisa, u seniorskom dijelu, došla je do same završnice. Ona može potrajati do 1. travnja, ali i 40 dana dulje. Povratak u okvire hrvatskoga prvenstva će biti označen dvjema kvalifikacijskim utakmicama za mjesto u četvrtfinalu doigravanja. U srijedu, 29. ožujka (Crnica) i tri dana poslije (Višnjik) će Solaris i Zadar, momčadi s najlošijim učinkom u regionalnoj ligi, odlučiti tko će, u statusu "broja osam", ipak produžiti sezonu, a tko će, kao deveti u hrvatskoj ligi, na prijevremeni odmor.

Iz aktualne perspektive, produžetak sezone za Crnicu bi mogao donijeti samo produžetak mučenja. Budu li uspješniji od Zadra, slijedi im Jug u četvrtfinalu, pa još razigravanje za poredak od petog do osmog mjesta...

– Ma kakvo mučenje? Moramo napraviti sve da dobijemo Zadra i da isperemo ljagu koju smo na sebe nabacili ovosezonskim igrama. Posebice u dvama porazima od njih. Zapravo, mi smo sami sebe porazili u tim utakmicama, odigravši znatno ispod svojih mogućnosti – tvrdi Renato Vrbičić, trener vaterpolista Solarisa.

Ispod svake razine je njegova momčad odigrala zadnju utakmicu regionalne A-2 lige, doživjela težak poraz od Medveščaka, i to u Crnici. Uslijedili su brojni interni sastanci, ali ne i značajnije promjene. Kompletna će momčad pokušati zaustaviti gubitnički trend u dvobojima sa Zadranima. Ta momčad, doduše, nije kompletna na treninzima, što Vrbičića muči cijelu sezonu, ali će imati ukupno više od 15 dana vremena da pripreme nešto novo, bolje u odnosu na dosadašnji dio sezone...

– I taj dvoboj s Medveščakom je bio zamišljen kao test uoči Zadra, ali se pretvorio u nešto najgore. U svojoj sam karijeri, pa i onoj igračkoj, znao i uvjerljivije gubiti utakmice, ali ne uz ovakav, indolentan pristup. Baš je taj pristup temeljna stvar koju moramo promijeniti. Bude li on na nivou utakmica kontra Primorca i Šapca, imat ćemo realnu priliku dobiti Zadrane, pa i na njihovu bazenu – kaže Vrbičić.

19. travanj 2024 03:38