StoryEditorOCM
OstaloNastup Franka Škugora u Italiji

Šibenski 11-godišnji kartingaš skupo platio razvredravanje i netreniranje preko zime

8. ožujka 2017. - 19:59

Prva utrka međunarodne karting sezone održana je protekli vikend ožujka u Italiji u gradu Lignanu. Nastupio je i 11-godisnji Šibenčanin Franko Škugor karting pilot član Karting kluba " Dubrava-Sibenik ". On je vozio je u jakoj konkurenciji vozačica i vozača sa svih strana Europe, pa čak i iz Dubaia čiji je kartingaš i pobijedio u utrvi baš u Škugorovoj klasi Rotax Max Junior.

-Na dan utrke u nedjelju iz potpuno kišnih uvjeta s warm upa, kvalifikacija i predfinalne utrke dolazi do kompletne promjene vremenskih uvjetau potpuno suhu utrku. Značilo je to za mehaničare svih timova posla preko glave u prilagodbi postavki malih bolida iz kišnih u suhe. Naš pilot je imao koliko toliko dobra prolazna vremena po krugu u kišnim uvjetima, a u pauzi između predfinalne i finalne utrke dolazi do razvedravanja, staza se suši i kreću suhe utrke na "slick" gumama. 

Nagomilali smo debele sekunde zaostatka po krugu i završili na začelju generalnog poretka uz vidljivu neistreniranost u toku zimskog perioda -kazao je Hrvoje Škugor, Frankov otac i trener.

Iduća utrka je na rasporedu 8./9. travnja 2017.  na stazi Alberone u talijanskoj regiji Cividale na sjeveru Italije.
 

20. travanj 2024 11:17