StoryEditorOCM
NogometIzbori u HNS-u

Davor Šuker jedini kandidat za predsjednika

12. prosinca 2017. - 19:44

Aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker bit će jedini kandidat za tu dužnost na Izbornoj skupštini HNS-a, koja je zakazana za 22. prosinca 2017. godine u Zagrebu, zaključila je Izborna komisija HNS-a na sjednici održanoj u utorak.

Izborna komisija je utvrdila da Davor Šuker ispunjava sve uvjete za kandidaturu. Šukera je za predsjednika Saveza kandidirao Zagrebački nogometni savez, a podržalo ga je 17 od preostalih 20 županijskih nogometnih saveza: NS Bjelovarsko-bilogorske županije, NS Brodsko-posavske županije, NS Istarske županije, NS Karlovačke županije, NS Koprivničko-križevačke županije, NS Krapinsko-zagorske županije, NS Ličko-senjske županije, Međimurski nogometni savez, NS Osječko-baranjske županije, NS Požeško-slavonske županije, NS Primorsko-goranske županije, NS Sisačko-moslavačke županije, NS Šibensko-kninske županije, ŽNS Varaždin, NS Virovitičko-podravske županije, NS Vukovarsko-srijemske županije i NS Zagrebačke županije.

Jedini koji nisu podržali Šukerovu kandidaturu su NS Splitsko-dalmatinske županije, NS Zadarske županije i NS Dubrovačko-neretvanske županije.

"Izborna komisija je utvrdila kako u Savez nije pristigla kandidatura Darija Šimića", stoji u priopćenju objavljenom na službenom internetskom portalu HNS-a (www.hns-cff.hr).

U istom priopćenju navedena su i imena kandidata koji ispunjavaju uvjete za članove Izvršnog odbora HNS-a. Na popisu se nalazi 19 kandidata, od kojih će za četverogodišnji mandat biti izabrano njih 16. Prema Statutu HNS-a nijedan Županijski nogometni savez ne može imati više od jednog člana, osim onoga iz kojeg dolazi predsjednik HNS-a, koji predsjeda i radom Izvršnog odbora.

Na popisu kandidata su:

1. Željko Biondić (ŽNS Ličko-senjski)
2. Đuro Bukvić (ŽNS Virovitičko-podravski)
3. Nenad Črnko (ŽNS Zagrebački)
4. Marko Erceg (ŽNS Splitsko-dalmatinski)
5. Dubravko Galović (ŽNS Brodsko-posavski)
6. Nenad Horvatić (ŽNS Varaždinski)
7. Davor Ivić (ŽNS Sisačko-moslavački)
8. Mato Kljajić (ŽNS Međimurski)
9. Ante Kulušić (ŽNS Šibensko-kninski)
10. Josip Kuterovac (ŽNS Vukovarsko-srijemski)
11. Drago Lucić (ŽNS Požeško-slavonski)
12. Robert Markulin (ŽNS Koprivničko-križevački)
13. Stjepan Merkaš (ŽNS Krapinsko-zagorski)
14. Damir Mišković (ŽNS Primosko-goranski)
15. Slavko Prišćan (ŽNS Bjelovarsko-bilogorski)
16. Viktor Prtenjača (ŽNS Zadarski)
17. Tomislav Svetina (ZNS)
18. Ile Topuzović (ŽNS Dubrovačko-neretvanski)
19. Ante Vučemilović-Šimunović (ŽNS Osječko-baranjski)

18. travanj 2024 01:37