StoryEditorOCM
NogometSvjetsko nogometno prvenstvo

Hrvatska u teškoj skupini, prva utakmica je s Nigerijom!

Piše Šibenski.hr
1. prosinca 2017. - 18:17

 

U Moskvi je danas u 16 sati po hrvatskom vremenu održan ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u nogometu koje će se iduće godine odigrati u Rusiji u 11 gradova na 12 stadiona.

Tijek ždrijeba:
 
Nigerija je posljednji protivnik Hrvatske i upravo s njima će Vatreni otvoriti prvenstvo u Kaliningradu, 16. lipnja u 21 sat, donosi Slobodna Dalmacija.
 
I treći pot je završen, Hrvatskoj stiže stari znanac - Island. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo smo igrali upravo s njima, u Zagrebu smo slavili 2:0, a na Islandu je bilo 1:0 za Island. Prvu utakmicu u skupini će igrati Argentina i Island, a mi ćemo otvoriti s protivnikom iz četvrte jakosne skupine.
 
Maradona je svojoj Argentini doveo našu reprezentaciju. Hrvatska je na poziciji D3, tako da nećemo otvarati prvenstvo s Argentinom.
 
Izvučene su sve reprezentacije iz najjačeg pota, na redu je podskupina u kojoj je Hrvatska, a sreću će nam donijeti Diego Maradona.
 
Rusija kao domaćin otvara Svjetsko prvenstvo i automatski ide na poziciju A1.
 
Legende koje će sudjelovati u izvlačenju su: Gordon Banks, Nikita Simonjan, Diego Forlan, Diego Maradona, Laurent Blanc, Cafu, Carles Puyol i Fabio Canavarro, a šef ceremonije će biti veliki Gary Lineker.
 
U tijeku je glazbeno-scenski program, a najbolji strijelac u povijesti Svjetskih prvenstava Miroslav Klose na pozornicu je donio pokal koji se dodjeljuje svjetskom prvaku. Njemačka je aktualni osvajač, a Klose je zabijao na četiri natjecanja i osvojio naslov 2014. godine, a tome je pridodao i jedno drugo te dva treća mjesta.
 
U skupini se mogu naći maksimalno dvije europske reprezentacije i po jedna s ostalih kontinenata.
 
Uvodni govor na samom početku ceremonije drže predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.
 
Skupina A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija
 
Skupina B: Portugal, Španjolska, Iran, Maroko
 
Skupina C: Francuska, Peru, Danska, Australija
 
Skupina D: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija
 
Skupina E:  Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija
 
Skupina F: Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
 
Skupina G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama
 
Skupina H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan
 
 
 
 
 
 

 
 

20. travanj 2024 09:26