StoryEditorOCM
NogometRemi s Dinamom

Festival promašaja Šibenčana: "Narančasti" dva puta tresli gredu Zagrepčana- za gol im nije bio dovoljan ni kazneni udarac

25. studenog 2017. - 16:53

Mehmed Alispahić i Marko Brekalo u petak su poslije treninga u svlačionici dobili rođendansku tortu. Šlag na tu tortu trebala je biti subotnja pobjeda nad Dinamom 2. Ali, ukras na rođendansku tortu je izostao. Uostalom kako pobijediti kada se promaši sve ono što su promašili Šibenčani u ovoj utakmici. Među ostalim, za zatresti mrežu Zagrepčana nije im bio dovoljan ni kazneni udarac. Ali, krenimo redom...

Trener domaćih Borimir Perković dobio je željenu agresivnost, ali falilo je njegovoj momčadi kreacije, barem u prvom poluvremenu. To i ne čudi s obzirom na brojne izostanke s kojima je bio suočen. Najteži udarac mu je bilo neigranje nigerijske veze na lijevoj strani. Musa je bio "out" zbog kartona, dok je Okechukwua "pokosila" viroza. U one "van stroja" treba ubrojiti i Banića, Maleša, Brita,...

Ipak, Šibenčani su prvi zaprijetili. U 8. minuti lijep dupli pas odigrali su Pecolaj i Brekalo. Pecolaj je izbio pred gostujućeg vratar Horkaša, ali je šutirao pored vratnice. Iznimno motivirani Dinamo je težio pas igri i u 14. minuti na scenu je stupio ponajbolji igrač gostiju Cekici. No, njegov udarac je elegantnim letom vratar Šibenika Žitnjak izbacio u korner. Poslije udarca iz kuta, Cekici je centrirao, ali je najbolji strijelac "modrih" Miklićev udarac glavom zamalo promašio cilj. U 19. minuti nepotrebno je petljala obrana domaćih, međutim Ćuže nije kaznio Šibenčane. Domaći su uglavnom dugim loptama pokušavali doći pred gol Horkaša. Najbliže vodstvu bili su u 43. minuti kada je krasan potez izveo Mehmed Alispahić. Lijepo je primio jednu ubačenu loptu, a potom polu škaricama pucao malo iznad grede.

U drugom poluvremenu apsolutna dominacija Šibenika. Na početku nastavka, najaktivniji je bio Luka Celić koji je dva puta zagrijao dlanove Horkaša. I onda u 58. minuti kazneni udarac za domaće. Alispahić je okrenuo Stolnika, koji ga je zakačio po nogama. Iskusni veznjak je pao, a sudac Jelenčić pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo kapetan Martin Vukorepa, šutirao snažno, no njegov udarac je završio na gredi a ne u mreži Dinama.

Pogodili su Šibenčani i drugu gredu. U 63. minuti je na ubačaj Pecolaja to uradio Brekalo. Konačno, probudio se i Dinamo, ali u 65. minuti izglednu prigodu Đuraseka zaustavlja Žitnjak. "Mrtvaca" je u 67. minuti promašio Brekalo. Bio je "oči u oči" s Horkašem, no uspješniji je bio gostujući vratar.
Na kraju, završilo je podjelom bodova kojom puno zadovoljniji mogu biti gosti.

- Znali smo gdje dolazimo, znali smo da je Šibenik "vruće" gostovanje i da je Šibenik dobra ekipa. U prvom poluvremenu smo imali neke zicere, no u nastavu nam se sve moglo obiti o glavu kada su domaći imali nekoliko izglednih situacija. Na koncu, mogu biti zadovoljan bodom- kazao je Fabijan Komljenović, pomoćni trener Dinama 2, koji je utakmicu vodio umjesto bolesnog Igora Jovičevića.

Borimir Perković, trener Šibenika nije bio sretan zbog konačnog ishoda, ali je bio zadovoljan igrom svoje momčadi:
- Mogu samo kazati bravo za svoje igrače! Bili su odlični, imali su kontrolu svega od prve do zadnje sekunde. Stvorili smo četiri stopostotne prilike plus penal. Nismo zabili i zato nisam sretan zbog boda- rezonirao je Perković.

Šibenik- Dinamo II 0:0 (0:0)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 500. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav) – 5,5. Najbolji igrač: Mehmed Alispahić (Šibenik).
Šibenik: Žitnjak (7), Pecolaj (6,5), Vukorepa (5,5), Ćosić (6,5), Šare (6,5), Roca (6,5), Bulat (6,5) (od 90. Glavaš -), Celić (6,5), Alispahić (7), Fuštin (6) (od 68. Okechukwu -), Brekalo (6) (od 88. I. Stanić -).
Dinamo II: Horkaš (7), Perković (6), Uremović (6,5), Stolnik (5,5), Čabraja (6), Plantak (6), Muhar (6,5), Ćuže (6) (od 90. Anić -), Đurasek (6) (od 80. Špikić -), Cekici (6,5), Miklić (6) (od 63 Božić 6).
 

20. travanj 2024 16:28