StoryEditorOCM
NogometSubota u vrijeme ručka

Marko Brekalo, junak iz Sesveta poziva: Funcuti dođite, "ugasit" ćemo i Dinamo II

24. studenog 2017. - 09:48

Nogometaši Šibenika prekinuli su "crni niz" na, za njih silno neugodnom, gostovanju u Sesvetama. Na tamošnjem igralištu svetog Josipa Radnika pet utakmica zaredom nisu uhvatili ni boda, a u subotu su konačno uspjeli izvući remi. Vrijedan remi, ako se zna da su zbog "black outa" u početnih pet minuta drugog dijela gubili 0:2.
Međutim, vratili su se Šibenčani, i to najviše zahvaljujući Zagrepčaninu Marku Brekalu, koji je dvaput tresao mrežu Sesvećana.


'Bilo mi je žao'


A na račun jedinog pravog centarfora u redovima Šibenika bilo je podosta kritika u zadnje vrijeme. Razlog je bila njegova neefikasnost, jer Brekalo je do utakmice u Sesvetama zabio svega dva gola, od čega jedan iz kaznenog udarca. I onda je "Breki" proradio i u 90 minuta dvaput tresao protivničku mrežu. Nije to mala stvar, pa smo Brekala proglasili junakom utakmice:
- Slažem se s vama da nije mala stvar postići dva gola, međutim kolektiv uvijek izbacuje pojedinca. Ovaj put sam to bio ja, idući put će biti netko drugi. Najvažnije je da momčad igra dobro i osvaja bodove - Brekalo opet u prvi plan gura kolektiv.



Šibenskoj devetki sigurno nije bilo lako podnositi kritike:
- Istina, pričao sam o tome dosta s trenerom Perkovićem. Bilo mi je nelagodno i žao što dobru igru u polju nisam uspijevao pretočiti u pogotke. Znate, golgeteru nikad nije lako kad upadne u krizu. Vjerujem da će i meni nakon ova dva pogotka u Sesvetama krenuti nabolje - kazao je napadač "narančastih".

A tko zna bi li Brekalo uopće počeo utakmicu u Sesvetama da se nije ozlijedio Luka Fuštin. Trener Borimir Perković ozbiljno je razmišljao o opciji bez klasičnog napadača, odnosno o formaciji koja je završila utakmicu s Kustošijom:
- Ne mogu vam precizno odgovoriti na to pitanje. Ja odluke donosim po intuiciji, u sekundi - pojasnio nam je Perković i nadovezao se na učinak Marka Brekala u cijeloj polusezoni:
- Kad pogledam njegove igre u cjelini, više sam nego zadovoljan. Naravno da bih volio da zabija još i više. Uostalom, on je napadač. Ali, Brekalo je silno koristan za momčad. Drago mi je zbog njegova dva gola, mogao je možda postići i još dva. No, ja uvijek kažem da je kvaliteta napadača da ulazi u šanse - analizirao je Perković.


'Sada smo pravi'


Oni koji su svjedočili utakmici u Sesvetama pričaju kako je to bilo najbolje izdanje Šibenika u ovoj polusezoni:
- Igračima sam rekao da sam presretan zbog igre, ali da nisam sretan zbog rezultata. Držali smo stvari pod kontrolom, igrali onako kako smo htjeli, ispoštovali sve što smo trenirali... Mislim da smo po prikazanom zaslužili puni plijen - veli trener Šibenika.

Dobra predstava u Sesvetama, ali i niz od četiri utakmice bez poraza, zalog su optimizma na Šubićevcu uoči dvije posljednje utakmice prije zimske stanke. To više što će oba puta "narančasti" biti domaćini. Međutim, opreza ne smije manjkati, budući da "na noge" Perkovićevim momcima stižu dvije ekipe koje su ispred njih na tablici. Riječ je o Dinamu 2 i Varaždinu. O Varaždincima se još ne razmišlja. Misli Šibenčana usmjerene su na "maksimirske bebe", ili drugu momčad Dinama koja u subotu gostuje na Šubićevcu. Iako su Zagrepčani u lošoj seriji od tri uzastopna poraza, još uvijek drže vrh tablice. Nadalje, "narančaste" još uvijek peče poraz (1:3) od Dinama 2 u prvom dijelu prvenstva. Vjerojatno je to jedina utakmica Šibenika ove sezone u kojoj su bili inferioran takmac.

Marka Brekala, momka iz Novog Zagreba koji je "zapaprio" svojim sugrađanima iz Sesveta, pitamo može li zagorčati život i Dinamovim "bebama":
- S obzirom na to da igramo doma i da trenutačno igramo najbolji nogomet u ligi, uvjeren sam da možemo do pobjede protiv bilo koje ekipe, pa tako i Dinama. Ne trebamo se previše osvrtati na našu međusobnu utakmicu u prvom dijelu prvenstva. Tada još nismo bili pravi, u međuvremenu smo se konsolidirali u svim linijama i Šibenik je sada neka sasvim druga momčad. Pozivam gledatelje da u što većem broju dođu u subotu na Šubićevac. Uvjeren sam da će uživati u dobroj utakmici i našoj pobjedi - optimističan je Brekalo.


Motiva ima napretek


Optimizam izbija i iz trenera Perkovića otkako je stigao na Šubićevac:
- Dinamo je odlična ekipa, s nekolicinom vrlo zanimljivih igrača. Uostalom, dovoljno je pogledati tablicu i vidjeti gdje se Dinamo nalazi. Ali, nama oni nisu dodatan motiv. U našoj momčadi motiva ima napretek. Igramo dobar nogomet, naša igra ima smisla i to nas veseli. Vjerujte, ne obaziremo se toliko na to tko je na drugoj strani. Jer, ako mi igramo kako znamo i umijemo, onda možemo izaći na kraj sa svima, pa tako i Dinamom - veli Perković.



Za Dinamo trener "narančastih" zaziva neki davni, borbeni duh koji je uvijek krasio Šubićevac:
- Protiv Dinama će nam trebati i malo pozitivne sportske drskosti. Morali bismo zaigrati pravo muški, fajterski. Da idemo oštro u granicama fer i korektnog. Ne daj Bože da netko pomisli da zazivam grubosti. To nipošto nije naš stil - "pali" atmosferu Perković.

U subotnjoj utakmici s "modrima" Perković će biti lišen usluga pouzdanog lijevog bočnog Muse, koji je u Sesvetama zaradio treći žuti karton. Njegovo mjesto najvjerojatnije će zauzeti Perica Šare i tako prvi put od povratka u Šibenik zaigrati na svojoj "prirodnoj" poziciji. Automatski, to znači i formiranje novog stoperskog para Vukorepa-Ćosić. Jasno, pod uvjetom da Vukorepa bude zdrav, jer je utakmicu u Sesvetama odgledao s tribina:
- Vukorepa je imao problema s leđima i gotovo sigurno će biti spreman za Dinamo. Jednako kao i Luka Fuštin, koji je morao prosjediti na klupi utakmicu u Sesvetama - referirao je Perković zdravstveni bilten.

Uoči završnih utakmica jesenskog dijela prvenstva s Dinamom 2 i Varaždinom na Šubićevcu se sigurno prave kalkulacije oko bodovne zalihe koju bi bilo lijepo stvoriti prije odlaska na zimsku pauzu. Naime, nitko više ne gleda prema dnu, nego prema vrhu drugoligaške tablice:

- Lakonski bi bilo zaključiti kako bi bilo lijepo uzeti svih šest bodova. Ali, to neće biti nimalo lako. Inače, prije utakmice sa Sesvetama rekao sam momcima da igramo za četvrto mjesto. Uvjeren sam da to četvrto mjesto možemo uhvatiti do kraja jesenskog dijela prvenstva. A na proljeće ćemo gledati još bolji Šibenik. Bez obzira na bodovni zaostatak i činjenicu da se na proljeće igra manje utakmica, Šibenik uvijek treba imati visoke ambicije. Drugim riječima, Šibenik se treba boriti za 1. HNL i u konačnici vratiti u prvu ligu - opet zrači optimizmom Perković.

Utakmica Šibenik- Dinamo 2 igra se u subotu na stadionu Šubićevac s početkom u 13,30 sati.

24. travanj 2024 22:37