StoryEditorOCM
NogometIDEMO DALJE

Na Šubićevcu guštaju zbog pobjede na Poljudu, no misli trenera Borimira Perkovića zaokuplja subotnja utakmica: Slatko je dobiti Hajduka, al' treba srušiti Kustošiju

10. studenog 2017. - 12:20

Pobjeda nad Hajdukom II na Poljudu (1:0) ozarila je lica na Šubićevcu. Više je razloga za to. Prvo, Šibenčanima je uvijek slatko slaviti kontra Hajduka, još kad se to napravi usred Splita. Potvrdio je to i Mehmed Alispahić, strijelac pobjedonosnog gola za "narančaste":

- Lijep je to osjećaj. Treba biti iskren i kazati da se ne pobjeđuje baš svaki dan Hajduk na Poljudu - rekao nam je iskusni šibenski veznjak. Slično misli i Borimir Perković, trener Šibenika:
- Slatko je, slatko dobiti Hajduka. Bez obzira što se radi o drugoj momčadi "bijelih". Po mom mišljenju Hajduk II spada među 2-3 najkvalitetnije ekipe u 2. HNL i zato je naša pobjeda još vrjednija - istaknuo je Perković.


Peh sa Solinom


"Trobodu" s Poljuda silno se vesele i navijači Šibenika. Njime su se "narančasti" barem djelomično revanširali Splićanima za dva bolna poraza koja su im zadali ove sezone. Prvi se odnosi na drugu momčad koja je "promarširala" Šubićevcem (3:0) u debiju Borimira Perkovića na klupi Šibenika. Drugi je onaj prve ekipe Hajduka koja je svladala (1:0) "narančaste" u osmini finala Kupa Hrvatske.

No, to su emocije. Šibenčanima su ova tri boda s Poljuda bila najvažnija za bijeg iz zone najugroženijih na drugoligaškoj tablici. "Narančasti" su sada pobjegli osam bodova "fenjerašu" Kustošiji i pet bodova Novigradu koji je smijenio Dragovoljca na mjestu koje vodi u kvalifikacije za drugoligaški opstanak:

- U pravu ste, za nas je to velika pobjeda. Došla nam je u pravo vrijeme da podignemo samopouzdanje. Što kriti da smo bili malo psihološki potonuli nakon utakmice sa Solinom i njihova izjednačenja debelo u sudačkoj nadoknadi. Vjerujte, tijekom tjedna je bilo puno ljepše dolaziti na trening i raditi u pozitivnoj atmosferi - pričao nam je Mehmed Alispahić.
Bugojanski Šibenčanin na Poljudu je upisao svoj ovosezonski prvijenac. Iz slobodnog udarca matirao je vratara Grbića:
- Sretan sam zbog gola. Zdrav sam, igram u kontinuitetu i to je najvažnije - veli Alispahić.


Povoljan raspored


U Splitu ga je trener Perković gurnuo bliže protivničkim vratima, za razliku od prijašnjih utakmica kad ga je običavao stavljati na poziciju zadnjeg veznog:

- Ma, ne bunim se ja na poziciju. Znam da "šef" (op.a. trener Perković) želi izvući najbolje iz mene. Paše meni igrati i razigravača iz pozadine ili polušpicu. Najvažnije je da kao momčad djelujemo dobro i ostvarujemo dobre rezultate. Pred nama su četiri kola do zimske pauze i vjerujem da ćemo uzeti što više bodova kako bismo mirnije otišli na predah - rekao je Alispahić.

U preostala četiri kola do kraja jesenskog dijela prvenstva Šibenčani naizgled imaju povoljan raspored. Imaju tri domaćinstva (Kustošija, Dinamo II i Varaždin) te samo jedno gostovanje u Sesvetama. Simpatizeri "narančastih" nadaju se kako je to prigoda za bogatu kasnojesensku žetvu bodova:

- I ja se nadam da bi nam utakmica na Poljudu mogla biti svojevrsna odskočna daska. Ostvarili smo naš kratkoročni cilj, a to je da zbrišemo iz zone najugroženijih. Međutim, još uvijek ne možemo kazati da smo sasvim sigurni - ističe trener Perković.

"Prst u uho" Šibenčani bi mogli staviti ako u subotu pobijede posljednje plasiranu Kustošiju. Jer, u tom slučaju "narančasti" bi pobjegli momcima iz zagrebačkog kvarta na 11 bodova. A to ja zaista lijepa zaliha, koju je gotovo nemoguće prokockati. Premda su istih 11 bodova Šibenčani ispustili prije dvije sezone u borbi za 1.HNL s vinkovačkom Cibalijom...


Tko umjesto Pecolaja?


- Za mene je Kustošija najvažnija i najteža utakmica. Moramo napraviti sve da dođemo do pobjede u toj utakmici - svjestan je Perković važnosti subotnjeg sraza s "plutajućom bombom".

Za Kustošiju Perković ponovno neće moći standardizirati momčad. Zasigurno neće mijenjati užu obranu (Žitnjak, Vukorepa, Šare) koja je briljirala na Poljudu. Zato je "otvorio natječaj" za desnog beka, budući da je standardni Pecolaj dobio treći žuti karton, jednako kao i mladi Banić.

- Imam u glavi dvije-tri opcije za tu poziciju. Možda je prvi favorit Robert Ćosić, koji je se pokazao kao iznimno polivalentan i koristan igrač - otkrio je Perković.

S druge strane, Perkoviću se u kadar vraćaju pouzdani Roca i Fuštin koji su u Poljudu odradili "žuticu".
Utakmica Šibenik - Kustošija igra se u subotu s početkom u 13.30 sati.

18. travanj 2024 03:56