StoryEditorOCM
NogometOpet Hajduk

Puni ozljeda i kartona: Šibenčani bez kvinteta igrača moraju u boj na Poljudu... Perković ipak zrači optimizmom

4. studenog 2017. - 13:13

Borimir Perković, trener Šibenika uoči gostovanja njegove momčadi u Splitu kod Hajduka II slobodno bi se mogao poslužiti Lukyevim stihovima "pun sam briga i problema". Razlog je taj što zbog ozljeda i kartona na Poljudu neće moći računati na petoricu nogometaša (Maleš, Brito, Roca, Fuštin, Pongračić). Ali, Perković nije od onih trenera koji će kukati. Dapače, nije ga pokolebalo ni šokantno izjednačenje Solina (debelo u sudačkoj nadoknadi) u zadnjem kolu na Šubićevcu, kada je momčad Mirka Labrovića "ukrala" dva boda koja su Šibenčani već upisali na svom kontu:

- Istina, bio je to psihološki šok za našu ekipu. Međutim, tijekom proteklog tjedna smo dosta razgovarali i mislim da smo "u glavama" O.K. za utakmicu s Hajdukom. Očekuje nas teška utakmica. Hajduk je tehnički jako dobro potkovana momčad. Ipak, u Split idemo dobro pripremljeni s dosta optimizma- kaže trener Šibenika.

On očekuje da će njegovi momci odigrati dobru utakmicu na glavnom terenu Poljuda:
- Imamo nedavno iskustvo igranja s prvom momčadi Hajduka. Tada smo bili jako koncentrirani. Opet će nam trebati jedna takva tehnički i taktički dobro odrađena utakmica. Naravno, podrazumijeva se i velika trka, htijenje i zalaganje- otkriva Perković kako bi volio da mu momčad izgleda na Poljudu.

Perković ima i ne baš ugodno osobno iskustvo kontra druge momčadi Hajduka. Naime, u njegovom debiju na klupi "narančastih" Splićani su slavili 3:0 na Šubićevcu:
- Vjerujte, ja bih potpisao da na Poljudu odigramo utakmicu na istoj razini. Govorim o igri, a ne o rezultatu. Mislim da bi nam takva igra ovaj put donijela bodove. U svakom slučaju, želimo ostaviti dobar dojam u Splitu i odigrati dobru utakmicu- zaključio je Perković.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Žitnjak- Pecolaj, Vukorepa, Šare, Musa - Ćosić, Alispahić- Celić, Banić, Okechukwu - Brekalo.

Utakmica Hajduk II- Šibenik počinje u 14 sati.

19. travanj 2024 07:32