StoryEditorOCM
NogometŠibenska pisma mila

Najuvjerljivija pobjeda "narančastih" u sezoni! Vjerojatno i najvažnija jer su značajno pobjegli od opasne zone

11. listopada 2017. - 21:25

Nogomet: 2.HNL
Šibenik- Hrvatski dragovoljac 3:1 (1:0)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 300. Sudac: Josip Dugandžić (Komin)- 6,5. Strijelci: 1:0 Musa (40), 2:0 Brito (55), 2:1 Majstorović (58), 3:1 Brekalo (60). Najbolji igrač: Yusuf Musa (Šibenik).
Šibenik: Žitnjak (7), Pecolaj (6,5), Vukorepa (6,5), Šare (6,5), Musa (7,5), Roca (6,5), Alispahić (7), Celić (6,5) (od 67. Fuštin -), Brito (7) (od 71. Bulat -), Okechukwu (7) (od 77. Ljubičić -), Brekalo (7,5).
Hrvatski dragovoljac: Gudelj (6), Bukvić (5), M. Barišić (5), Grković (5), Choi (5,5), Filipović (5), Jajčinović (5) (od 59. Dodlek -), D. Barišić (5), Burić (5,5) (od 62. Đurić -), Majstorović (6) (od 78. Topuzović -), Čavar (5,5).

Puno toga na Šubićevcu mirisalo je na 1.HNL. Dva suparnika s dugogodišnjim prvoligaškim stažom, treneri Borimir Perković i Igor Pamić s iskustvom u elitnom razredu... Međutim, ipak je to bio sraz dvaju klubova koji su trenutačno u borbi za opstanak u 2.HNL. Na kraju, sretniji su Šibenčani koji su pobjegli Zagrepčanima na šest bodova razlike i pomakli se iz zone najugroženijih. Koliko je "narančastima" bila važna pobjeda protiv "crnih", najbolje govori podatak da su domaćini dobrih 15-ak minuta nakon utakmice pjevali u svlačionici.

A kako je počela utakmica činilo se da bi gostujući vratar opet mogao biti igrač utakmice. Čuvar mreže Dragovoljca Mario Gudelj zaustavio je domaće nogometaše u barem tri izgledne situacije. Ipak, kapitulirao je u 40. minuti. Sjajnom dugom loptom Alipsahić je "u trepavicu" pogodio Musu. Šibenski Nigerijac odlično je štopao loptu, zaobišao Gudelja i poentirao. U nastavku pravi vatromet golova. Šibenik je povećao vodstvo nakon što je Brekalo gurnuo Brita u matnu poziciju, a Brazilac je jakim udarcem "probušio" Gudelja. Nemir među navijače Šibenika unio je Majstorović koji je preciznim udarcem savladao inače sigurnog Žitnjaka.

Strah u domaćim redovima trajao je samo dvije minute. Nigerijac Okechukwu probio je po lijevom boku i ubacio oštru loptu, a centarfor Brekalo s prve stative je zabio je prvi ovosezonski gol iz igre. Mogao je vrijedni napadač Šibenika i do drugog zgoditka, ali promašio je nemoguće. Dovoljno je to bilo ciničnim navijačima domaćih da mu već u idućem dodiru s loptom počnu skandirati "Ajmo Ilija", aludirajući na čuveni promašaj Ilije Sivonjića. Inače, šibenska publika istaknula se časteći ovacijama Igora Pamića, trenera gostiju prije početka utakmice na što im je "Paminjo" spremno uzvratio uzdignutim rukama u stilu Ćire Blaževića.

25. travanj 2024 06:41