StoryEditorOCM
NogometMaksimir pa Varaždin

Nogometaši Šibenika otputovali na duplo gostovanje: Perković u Maksimiru otvara natječaj za desno krilo

23. rujna 2017. - 14:03

U subotu rano ujutro nogometaši Šibenika otputovali su na dvostruko gostovanje. Naime, "narančaste" već u nedjelju u 16,30 sati čeka utakmica u Maksimiru protiv Dinama II. Samo tri dana kasnije, trupe Borimira Perkovića nastavljaju drugoligaški prvenstveni hod u Varaždinu.

Između te dvije utakmice, Šibenčani se neće vraćati doma. Ostat će u "centru svijeta" u Ludbregu:
- S obzirom na udaljenost i zgusnut termin, procijenili smo da je bolje ostati u Ludbregu dva dana, nego da se poslije Dinama vraćamo u Šibenik i praktički već sljedeći dan opet sjedamo u autobus i krećemo na put. Nema dvojbe da će igrači ovako biti puno svježiji za utakmice. Hvala i upravi što nam je omogućila takve uvjete- kazao je Borimir Perković, trener Šibenika.

A na put je 20 Šibenčana krenulo napunjeno samopouzdanjem s dvije uzastopne prvenstvene (Kustošija, Sesvete) i jednom pobjedom u Kupu (Zagora):
- Respektiramo oba protivnika, ali pokušat ćemo nastaviti pozitivan niz. Nismo radili nikakav plan uoči ovih utakmica što se tiče bodovnog salda. Idemo odigrati obje utakmice bez ikakvih kalkulacija. Želimo samo nametnuti svoju igru, biti strpljivi i čekati svoju šansu. Naravno, nadamo se povratku u Šibenik sa što više bodova- veli Robert Pecolaj, koji je dobrim igrama u posljednje vrijeme "zacementirao" svoju poziciju na desnom beku.

Trenera Perkovića najviše brine tko će u nedjelju u Maksimiru pokriti mjesto desnog krila, koje je ostalo upražnjeno ozljedom Josipa Maleša. Kormilar "narančastih" za utakmicu s Dinamovim nadama ne može računati ni na Brazilca Brita koji ima tri žuta kartona. Je li rješenje za tu poziciju Ivan Stanić, koji je odlično reagirao na Kup utakmici u Unešiću?

- Stanić je svakako jedan od kandidata. On je motoričan igrač, ima preduvjete za tu poziciju i ako se bude razvijao u pravom smjeru pred njim je fina budućnost. Sigurno je da sada imamo veću širinu u igračakom kadru, nego što je to bilo u mojoj prvoj utakmici s Hajdukom. Nadam se da će entuzijazam i velika želja koji su primjetni kod mojih igrača donijeti i dobru igru. Ta dobra igra trebala bi nam donijeti i bodove- istaknuo je Perković.

O drugom gostovanju u Varaždinu nije trošio previše riječi:
- Protekli tjedan zbog Kupa ionako nije bilo puno prostora za trening. Trenutačno smo koncentrirani na Dinamo, iskreno nisam previše razmišljao o Varaždinu- zaključio je trener Šibenika.

19. travanj 2024 02:01