StoryEditorOCM
NogometŽupanijski derbi u Kupu

Fešta na Borovištu: "Lav" Slavica vodi Unešićane protiv svog Šibenika - Perković ide po pobjedu

19. rujna 2017. - 14:44

Srijeda nudi još jednu nogometnu feštu na unešićkom Borovištu. Naime, kuglice su htjele da se u šesnaestini finala Kupa Hrvatske međusobno sastanu jedini predstavnici Šibensko- kninske županije- trećeligaš Zagora i drugoligaš Šibenik. Pašajice s jedne - Funcuti s druge strane.

Sama činjenica što se radi o susjedskom derbiju daje draž toj utakmici. No, još je niz pikanterija koji će začiniti sraz Unešićana i Šibenčana. Prvo, dobro je poznato da je Zagora meštar za Kup. Na Borovištu su padali i Osijek i tadašnji prvoligaš Karlovac, a dobro se namučio i Dinamo. Golove je tada uglavnom isporučivao profesionalni poštar, a nogometni amater Ivo Šupe.

Intrigira i podatak da će danas Zagoru s klupe povesti Zoran Slavica, donedavni učitelj Šibenčana. Podsjetimo, Slavica je poslije dva poraza na početku 2.HNL (Lučko i Gorica) podnio ostavku na mjesto trenera "narančastih", koju je uprava kluba prihvatila. I eto, niti mjesec dana kasnije igrat će s "crvenima" iz Unešića protiv "svog" Šibenika. Bit će to "Lavov" debi na klupi Zagore, jer je trener Unešićana postao u nedjelju zamijenivši Davora Višića koji je odstupio poslije poraza od Splita (1:3) na domaćem terenu.
- To je tako u nogometu, takav je život nas trenera- komentirao je novi trener Zagore.

Mirnog "Lava" provociramo pitanjem hoće li kod njega biti posebnog motiva:
- Ma, neee... To je za mene utakmica kao svaka druga. Šibenik je moj klub, ali sada sam trener Zagore i normalno da želim pobjedu- odgovorio je Slavica.
Zagori ne cvjetaju ruže u 3.HNL- jug, imaju samo jednu pobjedu u četiri kola:
- Objektivno, Šibenik je favorit. Iako, Kup uvijek nosi dozu neizvjesnosti. To više što će igrači Zagore biti dodatno motivirani protiv Šibenika, ipak je to susjedski derbi. Moja primarna želja je da sve protekne u sportskom ozračju kako na terenu, tako i u publici- izjavio je trener Zagore.



Nema sumnje da je i prvenstveni cilj Šibenčana da s Borovišta izađu svi zdravi. U taboru "narančastih" pušu i na hladno nakon neugodne ozljede Josipa Maleša, koji će zbog rupture prednjih križnih ligamenata najmanje šest mjeseci izbivati s travnjaka. Zato smo trenera Borimira Perkovića i pitali hoće li u Unešiću posegnuti za "turnoverom"?
- Sigurno da će biti promjena u početnom sastavu i da će prigodu dobiti neki igrači koji su manje igrali. No, u kojoj mjeri još nisam odlučio. Ali, ja sam takav trener da u svakoj prijateljskoj utakmici želim pobijediti, pa kako onda ne bih u jednoj kup utakmici. Šibenik ide u Unešić po pobjedu- kaže kormilar Šibenika.

On je najavio kako će na Borovištu prve minute u svom četvrtom dolasku na Šubićevac odraditi iskusni veznjak Mehmed Alispahić:
- Željan sam utakmica. Bilo bi lijepo da prođemo i onda na Šubićevcu ugostimo nekog prvoligaša u osmini finala- poručio je Alispahić.

Utakmica Zagora-Šibenik počinje u 15,30 sati.

19. travanj 2024 15:46