StoryEditorOCM
NogometBijeg s dna

Je li vrijeme za prve bodove? Šibenčani pred TV kamerama igraju derbi začelja s Kustošijom

8. rujna 2017. - 15:59

Nogometaši Šibenika nalaze se u nimalo ugodnoj poziciji. Poslije četiri odigrana kola jedini su drugoligaš koji još nije osvojio niti bod. Doduše, niti njihov subotnji protivnik Kustošija nije u puno boljoj situaciji. Novi drugoligaš iz zapadnog dijela Zagreba ima samo jedan bod, stoga je njihov međusobni sraz istinski derbi začelja. Šibenčani su vrlo ozbiljno shvatili tu utakmicu. Na put u Zagreb su otišli dan ranije i u petak odradili aklimatizacijski trening. Za Kustošiju je dvoboj sa Šibenik doslovce povijesni. Prvi put u 2.HNL igrat će utakmicu na svom igralištu u Kustošiji, a prvi put naći će se i pred kamerama HNTV-a koji izravno prenosi utakmicu koja počinje u 15 sati.

Trener Šibenik Borimir Perković i nakon poraza (0:3) od Hajduka II na Šubićevcu isijavao je optimizam. Slično je i pred utakmicu s Kustošijom:

- Vjerujem kako je došlo vrijeme da počnemo osvajati bodove. Nakon Hajduka odradili smo tri treniga u finoj atmosferi. Nadam se da ćemo tu atmosferu prenijeti i na travnjak u Kustošiji. Volio bih kada bismo ponovili izvedbu koju smo pružili kontra Hajduka. Uvjeren sam da nam takva igra može donijeti pobjedu- govori Perković.

U Zagrebu će kormilar "narančastih" moći računati i Nigerijca Okechukwua:
- On će sigurno participirati u utakmici, samo ne znamo koliko. "Oki" je maksimalno u treningu, ali mu fali utakmica. Dakle, nije još 100 posto spreman. Rekao bih da u nogama ima nekih 60-70 minuta- istaknuo je trener Šibenika.

Ostatak momčadi je spreman, izuzve Maretića koji je van stroja zbog ozljede. U ekipu se vraća i Brazilac Brito koji je pauzirao protiv Hajduka. Brito bi uz Marka Brekala trebao biti jedno od udarnih napadačkih oružja Šibenika:

- Iskreno, nismo se nadali da ćemo se naći u ovoj poziciji. Međutim, dobro radimo i treba što prije zaboraviti ovo što nam se događalo. Mislim da samo jedan pozitivan rezultat može okrenuti stvari u sasvim drugom smjeru. Protiv Hajduka II htjeli smo ma,o i na silu doći do bodova. Uz to, ni sreća nas nije pomazila. Nadam se da će sve pormijeniti već u Kustošiji- zaključio je Marko Brekalo, centarfor Šibenika.

19. travanj 2024 22:24