StoryEditorOCM
NogometU zdravom tijelu zdrav duh

Škola nogometa za djecu "Žižula" i ove godine upisuje nove članove

Piše Katarina Rudan
Foto: Privatni album
28. kolovoza 2017. - 16:47


Tek nekoliko dana dijeli nas od početka nove školske i pedagoške godine. U ponedjeljak, 4. rujna oglasit će se školsko zvono, u dječje vrtiće doći će neki novi klinci, a s novim početkom – osim odgoja i obrazovanja – startaju i brojne sportske i druge aktivnosti potrebne djeci.


Tako i Društvo športske rekreacije "Žižula", u suradnji s istoimenim šibenskim privatnim Dječjim vrtićem i ove godine organizira školu nogometa za djecu u dobi od četiri do 10 godina.



Upisi su u tijeku, doznajemo od voditelja škole, magistra kineziologije Josipa Širinića, pa se zainteresirana djeca, bolje reći njihovi roditelji, mogu javiti u Dječji vrtić "Žižula" u Ražinama.

Ovo je sedma godina da Društvo športske rekreacija "Žižula" organizira školu nogometa. Svake godine pohađa ju oko 50-ero djece, pa je kroz školu do danas prošlo više od 300 šibenske djece. Rad je organiziran u tri dobne skupune: mlađa vrtićka skupina, predškolci, te školska skupina.

U svakoj  skupini je 12 do 15 djece i svaka ima tri puta tjedno  termin za vježbanje.

Osnovni cilj nije "proizvoditi" buduće nogometaše, već kod djece razvijati motoričke sposobnosti kroz različite igre i vježbe.



- Glavni sport jest nogomet, ali prije svega želimo u radu s djecom utjecati na njihov zdrav rast i razvoj. Sve se odvija kroz igru i bez strogih pravila, kaže Širinić i dodaje da se djeca mogu upisati početkom rujna, ali i kasnije - tijekom cijele pedagoške godine.

 

25. travanj 2024 01:26