StoryEditorOCM
NogometBURA PRED GORICU

Slavica istjerao nedisciplinirani trojac, Roca zove Funcute na Šubićevac

25. kolovoza 2017. - 17:23

Ionako tanak igrački kadar Šibenika pred utakmicu s Goricom postao je još tanji. Naime, trener Zoran Slavica eliminirao je iz konkurencije za sutrašnji dvoboj Roberta Pecolaja, Yusufa Musu i Luku Fuština. Spomenuti trojac ogriješio se o klupsku disciplinu, što Slavica, bez obzira na sve probleme, nije htio tolerirati.

- Musa, Fuštin i Pecolaj udaljeni su iz momčadi zbog neprimjerenog ponašanja na treningu. Na njih ne računam do daljnjega. O detaljima incidenta zasad ne bih govorio – obznanio je Zoran Slavica.



Sva trojica kažnjenika u prvoj su utakmici protiv Lučkog bili u početnih jedanaest, pa će Lav morati posegnuti za novim rješenjima u momčadi. Fuštin, Pecolaj i Musa donijeli su treneru Šibenika nemale glavobolje uoči prvog ovosezonskog ispita pred domaćom publikom. Naime, sva trojica nogometaša igraju na vitalnim pozicijama (lijevi i desni bočni, te centralni vezni). I dok za nigerijskog lijevog beka Slavica ima direktnu zamjenu u Perici Šari, Fuština i Pecolaja će morati zamijeniti potpuno drugačijim tipom igrača. U desnog bi beka, tako, mogao prisilno pretvoriti mlađahnog veznjaka Ivana Pericu ili, pak, kapetana Josipa Maleša, dok za Fuštinovu poziciju konkuriraju Stipan Banić i Luka Celić. Treneru „narančastih“ dodatan problem stvara podatak da su Martin Vukorepa i Stipe Maretić tek počeli trenirati nakon ozljeda zbog kojih su propustili gotovo cijele pripreme.



Iako se nagađalo da bi u ovoj situaciji trener Šibenika mogao promijeniti svoj omiljeni sustav s trojicom stopera, od toga neće biti ništa.

- S obzirom da se taj incident dogodio u četvrtak nismo imali dovoljno vremena za eventualno uigravanje drugog sustava. Po tom pitanju nećemo ništa mijenjati. Najveći mi problem predstavlja desni bok, na kojemu su dvojica igrača izvan konkurencije. Već spomenuti Pecolaj i Ante Ljubičić, koji zbog pomalo čudnih pravila mora odraditi kaznu od tri žuta kartona u juniorskoj konkurenciji, da bi debitirao za seniore – otkriva Zoran Slavica.



Šibenčanima sutra (20 sati) na megdan dolazi jedan od najkvalitetnijih klubova izagrebačkog „prstena“, drugoplasirani sastav lige prošle sezone. Za razliku od „narančastih“, Velikogoričani nisu previše mijenjali prošlosezonsku momčad. U njoj i dalje nastupaju bivši Šibenčani Toni Španja, Mario Marina, Damir Milanović, a ovog ljeta je iz Dragovoljca stigao i Igor Čagalj. Novi je, međutim, trener. Davora Mladinu zamijenio je Dean Klafurić.

- Nema pretjeranih nepoznanica kad pričamo o Gorici. Oni su i ove sezone jaki. Vjerojatno će opet pretendirati na prvo mjesto. No, mladost je naša prednost. Srećom, pojačali smo se nekoliko iskusnijih igrača i mislim da ćemo rasti iz kola u kolo. Individualno i kao momčad – govori u najavi dvoboja Vodičanin Ivan Roca.

Mladoj je šibenskoj momčadi podrška s tribina potrebnija nego ikad. Naglasio je to i Roca.
- Pozivam sve navijače, a posebno Funcute da nas dođu podržati.  Trebat će nam vjetar uz leđa s tribina ako želimo do pozitivnog rezultata. S njima ili bez njih nije isto – poručio je Šibenikov zadnji vezni.
 

20. travanj 2024 13:07