StoryEditorOCM
NogometKREĆE DRUGA LIGA

Četvorka fali, ali je cilj u Lučkom isti - ostati neporažen!

18. kolovoza 2017. - 15:15

Lučko je prva postaja nogometaša Šibenika u novoj sezoni. Pomlađeni Šibenik u novu drugoligašku utrku, za razliku od prošlog ljeta, ulazi bez ikakvih imperativa. Osim želje da se što prije osigura ostanak.

Iako je trener Šibenika Zoran Slavica ostao bez nekolicine bitnih igrača, poput svog prezimenjaka vratara Hrvoja Slavice, stopera Collinsa, desnog bočnog Bartulovića, dvojice veznjaka Diyokea i Grge Živkovića, napadača Mira Slavice i Ante Živkovića, ponovno je uspio posložiti momčad, koja na terenu, čini se, ima glavu i rep. Šibenik je „novi“, ali je osnovna ideja, taktika i sustav Zorana Slavice ista, stara. Sa čvrstom obranom kao temeljom.

Tako će se Šibenčani vjerojatno postaviti i u Zagrebu.
- S nestrpljenjem očekujemo utakmicu u Lučkom. Pošteno smo se naradili ovoga ljeta, po velikoj sparini nam nije bilo nimalo lagano trenirati. No, mislim da smo se na najbolji mogući način pripremili za novu sezonu. U Lučko idemo rasterećeni, sa željom da odigramo dobru, kvalitetnu utakmicu. Oni su momčad koja se voli nadigravati, što nama odgovara. Glavna nam je želja nastaviti niz nepobjedivosti, koji traje još od prošle sezone – samouvjereno je poručio šibenski kapetan Josip Maleš.

Trener Zoran Slavica u prvoj utakmici sezone ne može računati na kartonirane Šaru i Ljubičića, te ozljeđene Vukorepu i Maretića. To i nije mali udarac za ambicije Šibenčana u Lučkom, s obzirom da bi barem dvojica od spomenuta četiri igrača bila u početnom sastavu.

- Bez obzira na izostanke, atmosfera je dobra. Bili smo svjesni da nećemo biti kompletni u Zagrebu, pa neće biti nikakvih šokova što se tiče prve jedanaestorice. Kad je riječ o Lučkom, mislim da ih se ne moramo plašiti, makar su doveli nekoliko kvalitetnih igrača. Promijenili su i trenera. Sada ih vodi Prenga, dosadašnji trener juniora Lokomotive. I nama i njima će prva utakmica biti svojevrsno ispitivanje kvalitete vlastitog kadra – kazao je Zoran Slavica prije puta u Zagreb.

Šibenik će protiv Lučkog vjerojatno istrčati u sljedećem sastavu: Žitnjak, I.Stanić, Glavaš, Ćosić, Pecolaj, Fuštin, Roca, Musa, Maleš, Brito i Pongračić. Utakmica počinje u 17:30 sati.

19. travanj 2024 13:51