StoryEditorOCM
NogometNOVA LICA U GRADU

Slavonci igračima nahranili Šibenčane - predstavljena pojačanja iz Cibalije, Osijeka i Rudeša

17. kolovoza 2017. - 15:52

Nakon novog čelništva kluba, Šubićevac je predstavio i ovoljetne igračke akvizicije. Promocija novih igrača dobro je došla navijačima (pa i novinarima), jer bi se inače teško moglo razaznavati nova lica, s obzirom na silne promjene u „narančastoj“ svlačionici pred početak nove sezone.

A novaka je formalno šest. Kažemo formalno, jer se novim licem ne može smatrati Perica Šare. Zadranin, koji je dres Šibenika nosio u Drugoj i Trećoj ligi. Zato ga i nije trebalo posebno pozdravljati. Perica se vratio kući. 

- U Šibeniku sam proveo dvije prelijepe godine. Osvojili smo trećeligaški naslov, a doslovno za dlaku nam je izmakao plasman u Prvu ligu. Momčad se prilično promijenila, no većinu igrača poznajem. Vratio sam se jer želim pomoći Šibeniku. Mislim da imamo snage za dobar rezultat. A to je, dakako, plasman u gornjem dijelu ljestvice – kazao je u svom povratničkom nastupu Šare, koji je protekle sezone nosio dres Cibalije i Rudeša.

Toni Glavaš je jedini nogometaš, koji je ovoga ljeta na probi zadovoljio šibensku struku. Mlađahni, 20-godišnji stoper, kojega trener Zoran Slavica koristi kao libera, dosad je u karijeri nastupao za Split, Junak, Dugopolje i Hrvace.

- Zadovoljan sam načinom na koji sam se adaptirao u Šibeniku. Momci su me dobro prihvatili. Najbitnije je da smo pripreme odradili u dobrom tonu. Da nije bilo puno ozljeda. Potpuno smo spremni i jedva čekamo start sezone u Lučkom – naglasio je Glavaš.

Marko Brekalo je, uz Pericu Šaru, najzvučnije ime koje je u ovom prijelaznom roku sletjelo na Šubićevac. Visoki zagrebački centarfor u Šibenik je došao iz Cibalije. Brekalo je prošao omladinsku školu Lokomotive, a igrao je za slovensku Krku, austrijski Florinsdorf, pa i prvog protivnika „narančastih“, Lučko.

- Možda je mali hendikep za mene što nisam prošao cijele pripreme s momčadi. Stigao sam tek prije tjedan dana. Trebat će mi još nekoliko treninga da dosegnem natjecateljsku formu. No, na raspolaganju sam treneru Slavici. Veseli me što sam zatekao dobru atmosferu u momčadi. Ovaj je Šibenik mlad, željan dokazivanja. Željan sam i ja, makar se vraćam u niži rang – poručio je 24-godišnjak, koji se posebno istaknuo u dresu Krke, za koju je u 14 nastupa postigao 10 pogodaka.

Preostala trojica nogometaša stigli su na posudbu iz osječkoga Gradskog vrta. Mihael Pongračić, napadač koji može igrati i u veznom redu, igrao je dvije sezone za prvu momčad „bijelo-plavih“, a zabilježio je i nekoliko nastupa za mlade hrvatske reprezentacije. Za Bornu Žitnjaka, vratara, koji je krenuo stopama svoga oca Miroslava ovo je prva promjena sredine u karijeri. Najmlađi među njima, 20-godišnji stoper Robert Ćosić dosad je igrao za Libertas, Moslavinu i Osijek.

- Dečki u klubu su nas zaista sjajno primili. Osjećamo se kao kod kuće, u Osijeku. Najbitnije je da tu dobru atmosferu iz svlačionice prenesemo na teren. Da počnemo pobjeđivati. Dat ćemo sve od sebe da se šibenskoj publici pokažemo u najboljem svjetlu – unisono će Žitnjak, Pongračić i Ćosić. 

19. travanj 2024 16:54