StoryEditorOCM
NogometOPTIMIZAM U ZAGORI

"Osinje gnijezdo" dalmatinskog nogometa: Na Borovištu ćemo opet lomiti prvoligaše

Piše Krste Mujan
10. kolovoza 2017. - 14:17

Nogometaši Zagore užurbano se spremaju za prvenstvene okršaje u 3. HNL jug, koja počinje 26. kolovoza. Nakon dosadašnjih priprema i tri prijateljske utakmice, možemo ustvrditi da je Zagora na dobrom putu da se nikada više ne ponovi sezona 2015./16., kada su nakon 12 sezona igranja u 3. HNL malo svojom, a više nesportskim igrama drugih klubova jednu sezonu proveli u Županijskoj nogometnoj ligi i tamo naučili kako se ubuduće treba postaviti u pravom "osinjem gnijezdu" koje pletu klubovi Dalmacije.

Veliki broj igrača koje sada ima sada Zagora (više od 28) stvara i problem na treningu, pa je trener Davor Višić dobio pomoć od iskusnog vratara Marka Mihaljevića, koji mu je postao desna ruka.
U susretu s trećeligašem iz Biograda Zagora je po velikoj sparini, pod svjetlima reflektora koje ima Primorac, odigrala pravu utakmicu koja je završila neriješeno, a uspjeh Zagore je velik jer je trener Višić i u ovom susretu dao priliku većem broju igrača koji do sada nisu bili u prvom planu. Nedostajali su Željko Sablić, najbolji strijelac Zagore, potom Branimir Borozan i kapetan Ante Maleš. No oni koji su ih zamijenili bili su na visini onoga što od njih očekuje trener Višić.

Domaćin je poveo i završio poluvrijeme s jednim zgoditkom, ali u nastavku Zagora je preko Stojaka poravnala u 50. minuti, da bi potom domaćin opet došao do prednosti. Tada se iskazao novi igrač u redovima Zagore Šime Maleš, koji je 10 minuta prije kraja poravnao rezultat.

- Imamo veliki broj igrača - kaže trener Višić, pa smo na ovom susretu kombinirali sastav, a tako će biti i na našoj sljedećoj provjeri na Klisu protiv Uskoka. Zadovoljan sam iskazanim radom na treninzima i vjerujem da ćemo do prve službene utakmice koju igramo 19. kolovoza s Nedeljancem u Hrvatskom kupu biti u top formi.

Ni predsjednik kluba Mario Paić nije nezadovoljan igrom nogometaša, a koliko je uz igrače, vidimo po tome što je prisutan na svakoj utakmici.
- Zadovoljan sam radom na treninzima i iskazanim na ove tri pripremne utakmice i vjerujem da ćemo potpuno spremni dočekati prvu utakmicu Hrvatskog kupa i pobjedom opet u Unešić dovesti jednog prvoligaša.
Zagora je u Biogradu igrala u sastavu: Vukić, Pleština, Stojak, Pezo, Brnadić, D. Vučemilović, Ljubić, N. Vučemilović, Pirija, Bitunjac i Jurišić (još su igrali: Matetić, Munivrana, Klisović, Rodić, J. Škomrlj, Čaleta, Kranjac).
 

19. travanj 2024 10:12