StoryEditorOCM
NogometZOV ŠUBIĆEVCA

Vodički nogometaš otkriva svoje želje oko nastavka karijere, koje su vezane i za privatne planove! Toni Španja: Vratio bih se doma i zbog vjenčanja! (FOTO)

26. lipnja 2017. - 13:35

Dođi doma Španja, Šubićevac te sanja! Pisali smo tako prije dva tjedna, nakon što nam je Novica Ljubičić otkrio da mu je jedna od najvećih želja ovoljetnoga prijelaznog roka vratiti vodičkog nogometaša u narančasti dres. A hoće li dosadašnjeg igrača Gorice navijači Šibenika i dosanjati, provjerili smo iz prve ruke. U kratkoj ćakuli s Tonijem.

 

Plemenitog veznjaka uhvatili smo u intermezzu individualnih treninga, kupanja, igre sa sinčićem i uređivanja apartmana za ljetnu sezonu.
- Kao i svake godine, treniram s Markom Kartelom i još nekim vodičkim nogometašima. Da se ne zapustim na, nadam se, ne previše dugom, odmoru. Kupam se, vozim bicikl, a najveći mi je gušt, naravno, biti s mojim malim Rokom - kaže nam Toni Španja.

Prošle godine Toni nije dočekao kvalifikacije za Prvu ligu, jer je na polovici sezone "pobjegao" u Veliku Goricu. Ove je, pak, sezone apstinirao u kvalifikacijskim utakmicama u dresu Gorice. Zaustavila ga je neugodna ozljeda koljena pred dvoboje s vinkovačkom Cibalijom, koja je na kraju osigurala ostanak.

- Bila je to pomalo čudna sezona. Ne mogu biti do kraja zadovoljan. Imao sam problema s ozljedama, pa i s trenerom. Na koncu smo upali u krizu i prokockali prvo mjesto. Možda nam je i najveći problem bio taj što nismo vjerovali u plasman u Prvu ligu. Mislili smo da nećemo dobiti licenciju. Žao mi je što nisam mogao pomoći suigračima u kvalifikacijama. Vjerujem da bismo pružili jači otpor Vinkovčanima, da smo bili kompletni - tvrdi Španja.

Nakon što je u Šibenskom listu izašao tekst o njegovu (mogućem) povratku na Šubićevac, suigrači u Gorici su se, veli, već prije kvalifikacija počeli pozdravljati s njim.

 

- Zafrkavali su me da ne želim igrati protiv Cibalije jer sam već jednom nogom u Šibeniku! Istina je da sam razgovarao s Novicom Ljubičićem oko povratka. Trenutačno čekam njega i vodstvo kluba da me pozovu na pregovore. Znam da se oni međusobno prvo trebaju posložiti i odrediti ambicije. Ja sam za povratak u Šibenik, ali uz dva uvjeta: da imam barem slična primanja kao u Gorici i da se složi ambiciozna momčad, koja može biti u vrhu Druge lige. Godilo bi mi da budem predvodnik novog Šibenika. Na kraju krajeva, tu sam doma. Tu mi je obitelj - opet će Španja.

Svojoj je dosadašnjoj "desetki" Gorica ponudila novi ugovor, a za kreativnog su veznog igrača interes pokazala i dva kluba iz nogometno egzotičnih zemalja. Ipak, Šubićevac bi mogao imati "startnu" prednost u odnosu na ostale. Iz razloga, koji nema izravne veze s nogometom.
- Dogodine se planiram vjenčati sa svojom dugogodišnjom djevojkom. Sigurno bi mi bilo lakše da sve to pripremam kod kuće, a ne negdje u inozemstvu - poslao je Toni Španja jasnu poruku čelnicima Šibenika.

20. travanj 2024 11:35