StoryEditorOCM
NogometNEMA DO DOMAĆIH

Tihi vojnik kluba i podcijenjeni veznjak donijeli mir

27. travnja 2017. - 12:46

Šibenčani su Šubićevcu četiri kola prije završetka drugoligaške sezone (gotovo) osigurali ostanak! Ova konstatacija može zazvučati čudno samo na prvu. Sve dok ne bacite pogled na sastav Šibenika, koji se suprostavio Lučkom. Od 14 nogometaša, koji su počeli utakmicu ili ušli s klupe, čak devet ih je do narančastog dresa došlo iz omladinskog pogona Šubićevca. Kako preskočiti trenera Zorana Slavicu, „vojnika“ kluba u dobrim i lošijim vremenima!? Za usporedbu, u prvom dijelu sezone Šibenčane se u udarnoj momčadi trebalo tražiti mikroskopom, a izuzev kratke epizode Anđelka Godinića, „narančaste“ su vodili Splićanin Katalinić i Sinjanin Balajić.

Tri gola i asistencija u tri kola

I ne samo da je Slavica s nikad „šibenskijom“ momčadi otplovio u mirnu zonu, već su mu i deset bodova u zadnja četiri kola, s izuzetkom dvoboja u Sigetu, donosili Šibenčani: Miro Slavica, Martin Vukorepa i Josip Maleš. Potonji je svojoj momčadi direktno ili indirektno donio sedam "punata" u (zadnja) tri kola! Protiv Zagreba i Lučkog postigao je ukupno tri pogotka, a na gostovanju u Imotskom asistirao Miru Slavici. I još jednom potvrdio da je često neopravdano podcijenjen.

- Naravno, da mi je drago da su moji potezi, pogotci i asistencije doprinijeli tome da smo sada u puno lagodnijoj poziciji nego prije četiri kola. No, moram istaknuti iznimnu taktičku discipliniranost cijele momčadi, koja je učinila našu obranu gotovo nepropusnom – govorio je Josip Maleš poslije pobjede protiv Lučkog.



Veliko olakšanje poslije utakmice se najviše ćutilo kod Novice Ljubičića. Drhtao je direktor Šibenika posljednjih dana, jer je znao koliko je bila tanka linija između pobjednika i pokojnika. Novici će, po svemu sudeći, pripasti ova "ljepša" titula, jer se svi potezi, koje je povukao, kako vrijeme odmiče, pokazuju ispravnima. "Metla", kojom je pomeo prošloljetne igračke promašaje, dovođenje Collinsa, Diyokea i Bandala, te, konačno, smjena Balajića i "instaliranje" Slavice.

'Nude se iz Splita i Zagreba'

- Znate, nije baš bilo lako promijeniti Balajića. No, sad nimalo ne žalim, jer je Zoran Slavica u svakom smislu podigao momčad. Donio je rezultat, popravio krvnu sliku na terenu i stvorio zajedništvo među igračima, što nam je najviše falilo na jesen. Istina, fale nam još tri boda za potpuni mir. I zašto ih ne bismo ostvarili već u nedjelju protiv Dinama!? Očekujem da ćemo kraj sezone dočekati na još boljoj poziciji. A onda početi slagati novu momčad. Već sada nam se nude igrači Zagreba, Splita i nekih drugih klubova, što je samo potvrda da je Šibenik nogometno ime u hrvatskim okvirima. Zato nam se više ne smiju događati greške, koje smo napravili ove sezone – jasan je Novica Ljubičić. 

19. travanj 2024 14:13