StoryEditorOCM
NogometBitka u Imotskom

Šibenik bez brazilskog ofenzivca i sinjskog stopera na "vruće" gostovanje u Gospin dolac

17. travnja 2017. - 14:01

Nogometaši Šibenika u zadnja dva kola (Hrvatski dragovoljac i Zagreb) uspjeli su postići nešto što im nije pošlo za rukom cijelu sezonu. Vezali su dvije pobjede i to u vrlo važnom trenutku- protiv izravnih suparnika u borbi za opstanak. S tih šest bodova lakše se diše na Šubićevcu, ali daleko od toga da je ostanak kuvertiran.

Dapače, "narančaste" u pet dana čekaju još dvije utakmice s ekipama kojima gori pod nogama. U utorak putuju u Imotski, a u subotu dočekuju Lučko na Šubićevcu:

- Imotski ima nekoliko vrlo kvalitetnih i iskusnih igrača, jako su motivirani i najopasniji iz prekida- javio se iz Solina Mirko Labrović, bivši učitelj Šibenika koji uvijek rado podijeli svoja iskustva sa šibenskim prijateljima. Podsjetimo, Labrović je sa Solinom nedavno u Imotskom odigrao 1:1. Imoćani su i u prošlom kolu uzeli bodove jednom od pretendenata na 1.HNL- u Gorici su izvukli remi (2:2):

- Taj rezultat samo potvrđuje tezu da se radi o kvalitetnoj ekipi s nekoliko dobrih pojedinaca. Sigurno je da imaju veliki motiv, ali i nama je to jedna od ključnih utakmica sezone. U zadnje dvije utakmice smo pokazali da kada "skupimo glave" možemo svakoga pobijediti. Naravno, i u Imotskom idemo na pobjedu, premda bi nas iskreno i bod zadovoljio. Znate, Imotski je svima jedno od najtežih gostovanja, s obzirom na ambijent, teren, ali i kvalitetnu ekipu- kaže Ivan Roca, vrijedni veznjak Šibenika.

Trener Šibenika Zoran Slavica upozorava svoje igrače da se ne smiju uspavati nakon dvije značajne pobjede s izravnim konkurentima za opstanak:
- Slična utakmica nas očekuje i u Imotskom. Tamo je "vruća" nogometna atmosfera i okružje, čeka nas vrlo angažirana ekipa. Doduše, štošta će se i nas pitati- veli Slavica.

Kormilar "narančastih" ima problema s ozljedama brazilskog ofenzivca Brita i sinjskog stopera Bandala. Inače, kod Slavice je vrlo teško odrediti početni sastav i formaciju. On je poput talijanskih "mistera" sklon prilagođavanju taktike prema suparniku:
- Pazite, pripremamo se posebno za svakog protivnika. Tako će biti i za Imotski. Nekih revolucionarnih promjena neće biti, ali ostavit ćemo prostor za neke taktičke varijante kojima ćemo pokušati iznenaditi Imotski- zaključio je Slavica.
Utakmica Imotski-Šibenik igra se u utorak u 16,30 sati.

25. travanj 2024 00:04