StoryEditorOCM
Nogomet"Pjesnici" na Šubićevcu

"Narančasti" u Sigetu napravili "break" - sa Zagrebom imaju set loptu u borbi za opstanak

11. travnja 2017. - 14:44

Nogometaši Šibenika napravili su vrijedan "break" u borbi za opstanak pobjedom u gostima kod Hrvatskog dragovoljca, jednog od izravnih konkurenata. Pred "narančastima" je u srijedu set lopta, budući da na Šubićevcu dočekuju još jednog "davljenika"- Zagreb. Pobjedu u gostima Šibenčani su čekali još od prvog kola, ili od Sigeta do Sigeta. Zadnje slavlje na Šubičevcu zabilježili su u prosincu prošle godine. Je li vrijeme za nova tri boda "zlatna" vrijedna s kojima bi u takujinu "narančasti" lakše na vruće gostovanje u Imotski dan poslije uskršnjih blagdana:

- Pobjeda u Sigetu nas je puno digla. Sada moramo te bodove oploditi pobjedom nad "pjesnicima" iz Kranjčevićeve. Zagreb je "razbijen", čujem da je sedam igrača napustilo klub. Međutim, to ne znači da ćemo se opustiti. Očito je da će Zagreb istrčati u podmlađenom sastavu i mi se moramo postaviti agresivno i tim mladim momcima od početka dati do znanja gdje su došli. Poslije Zagreba nas čekaju još dvije utakmice s izravnim suparnicima u donjem domu (Imotski, Lučko) i cilj nam je u tim utakmicama upisati što je moguće više bodova, kako bismo što prije uplovili u mirnu luku- kazao je Sinjanin Andrija Bandalo, koji je zimus stigao na Šubićevac i fino učvrstio obranu Šibenika.

Zagreb je ove sezone "crna mačka" za trenere Šibenika. Poslije utakmica s "pjesnicima" smijenjeni su Ivan Katalinić i Stipe Balajić.
-Da, to je interesantan podatak. Nisam vodio računa o tome- kazao nam je aktualni učitelj "narančastih" Zoran Slavica, čija pozicija trenutačno izgleda čvrsto. Slavica je sklon rotiranju momčadi i taktičkom prilagođavanju gotovo svakom suparniku.

Očito, tako će biti i kontra Zagreba:
- Još nisam definirao ni sastav ni sustav igre. Sigurno je da nema kartoniranog Rodina, dok se u kadar vraća Roca- rekao je Slavica.

I uprava kluba odigrala je svoje pred važnu utakmicu sa Zagrebom:
- Potrudili smo se i isplatili plaće uoči blagdana. Stoga, od igrača očekujemo maksimum zalaganja i pobjedu protiv Zagreba- javio se Novica Ljubičić, član uprave Šibenika.

Utakmica Šibenik-Zagreb igra se u srijedu u 16,30 sati.

24. travanj 2024 19:46