StoryEditorOCM
NogometBod (ne)zadovoljstva

Dvoboj Vodičana na Šubićevcu: Šibenikov Roca bombom poništio sve dobro što je napravio Španja za Goricu i donio remi nade "narančastima" (FOTO)

29. ožujka 2017. - 21:25

Šibenik- Gorica 2:2 (0:2)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 300. Sudac: Ivan Zeko-Pivač (Osijek) -5. Strijelci: 0:1 Španja (9/11m), 0:2 A.Živković (14/ag), 1:2 G. Živković (59), 2:2 Roca (90). Najbolji igrač: Ivan Roca (Šibenik).
Šibenik: H. Slavica (5,5), Bartulović (6), Vukorepa (6), Bandalo (6), Musa (6), Diyoke (6), G. Živković (6,5) (od 72. Roca 7,5), Maleš (5,5) (od 72. M. Slavica -), Banić (5,5) (od 46. Brito 6,5), Collins (6), A. Živković (5,5).
Gorica: Kahlina (5,5), Jančetić (6), Smoljo (6), Husinec (6), Žutić (6), Serdarušić (6), Matoš (5,5), Maloku (5,5), Španja (7,5) (od 83. Radoš -), Matošević (6) (od 71. Rašić -), Prskalo (6) (od 66. Pejić -).

Puno puta ove sezone Šibenik je gubio već dobivene utakmice. Ovaj put okrenuo je 0:2 i uzeo bod koji bi "narančastima" mogao biti od silne važnosti u borbi za drugoligaški ostanak. Najzaslužniji za to je Ivan Roca, koji je možda i predugo sjedio na klupi. Kada su mnogi mislili da je će Šibenčani još jednom žaliti, Vodičanin je gotovo iz očaja opalio s 25 metara i njegova lopta je završila pod gredom Kahline:

- Na kraju je za nas veliki uspjeh što smo uspjeli okrenuti zaostatak od dva gola. Ne znam je li bio taj penal za Goricu na početku. Rano smo primili gol i psihički potonuli. Ali, to bi se dogodilo i Barceloni da primi dva gola u 15 minuta. Ipak, uz veliku podršku s tribina došli smo do boda- rekao je Roca.

Kako je cijela Šibenikova sezone tragikomična, takvi su bili i golovi koje su primili u samom početku utakmicu. Najprije je poslije nesretnog bilijara u kaznenog prostoru Maleš s leđa nespretno srušio Serdarušića. Sudac Zeko Pivač nije se puno dvojio i pokazao je na bijelu točku.

Vodičanin Toni Španja pogodio je malu mrežu i malo je vrijedilo njegovom dugogodišnjem suigraču Hrvoju Slavici što ga je pročitao. I kod drugog gola Maleš je skrivio prekršaj. Španja je ubacio sa strane, Serdarušić glavom prebacio, a loptu je u svoju mrežu skrenuo centarfor domaćih Ante Živković.

Mlaka je bila reakcija domaćih nakon šokantnih 0:2. Cijelo prvo poluvrijeme bili su bez prave šanse. Domaći momci bili su manje-više fjakasti na proljetnom suncu. I zato su opravdani bili komentari tribina u stilu: "Ako već nemate kvalitete, gdje vam je ostalo srce?".

Živnuli su domaći u nastavku. Vjerojatno je jedan od razloga i to što je trener Slavica s klupe u igru poslao Brazilca Brita. Iz vrlo lijepe akcije koju je završio Grgo Živković Šibenčani su smanjili u 59. minuti, a potom krenuli u opći juriš koji im je donio bod:

- Osobno sam nezadovoljan rezultatom, jer smo izgubili dva planirana boda. Ali, na kraju kad se sagledaju sve okolnosti i tijek utakmice ni bod nije za baciti. Momcima kapa dolje za angažman i borbenost- kazao je Zoran Slavica, trener Šibenika.

Inače, puno povika imali su domaći na suđenje Osječanina Ivana Zeke Pivača. I to s dobrim razlogom.

25. travanj 2024 05:52