StoryEditorOCM
NogometMiroljubivo u Solinu (1:1)

Došli po bod i uzeli ga: Šibenčani se zadovoljni vraćaju kući (FOTO)

18. ožujka 2017. - 18:36

Solin- Šibenik 1:1 (1:0)
SOLIN- Igralište pokraj Jadra. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb). Strijelci: 1:0 Jelavić (6), 1:1 Collins (65).
Solin: Višić, Mrković, Šarlija, Gruica, Farić, Batarelo, Ninčević (od 78. Svalina), Perković (od 70. Tadić), Zoungrana, Cicijelj (od 73. Pavlinović), Jelavić.
Šibenik: H. Slavica, Vukorepa, Bandalo, Rodin, Pecolaj, G. Živković, Diyoke, Musa (od 90. A.Živković), Maleš (od 56. M.Slavica), Collins, Brito (od 82. Bartulović).

Sukladno najavama novi trener Zoran Slavica dobro je promiješao svoju momčad. Posegnuo je i za novim taktičkim modelom (3-4-3). Tako je počeo s tri stopera (Vukorepa, Bandalo, Rodin). Zaigrao je bez klasičnog centarfora, s "lažnom" devetkom Brazilcem Britom te na krilima s Malešom i Collinsom.

Početak utakmice nije slutio na dobro. Praktički već iz prvog ozbilnijeg napada Solin je poveo. U 6. minuti domaći su s alkćom probili desnu stranu Šibenikove obrane, a u kaznenom prostoru neometan je, unatoč trojici stopera u igri, bio najbolji napadač "plavih" Mario Jelavić i rutinski zatresao mrežu Slavice. Treba li otvarati bolne rane i podjsećati da je Jelavić mogao igrati i u narančastom dresu da je minulog ljeta bilo više mudrosti kod ljudi koji su slagali igračku križaljku na Šubićevcu. 

Vrlo brzo u drugom poluvremenu trener Šibenika Slavica izvukao je igre Maleša i ubacio Mira Slavicu. Napokon, u 65. minuti gosti slave. Korner je izveo Grgo Živković, a u kaznenom prostoru Solina najbolje se snašao Nigerijac Collins i zabio.

Da je njegov sunarodnjak Musa u 80. minuti bio malo precizniji, mogao je Šibenik kući i sa sva tri boda. Ali, i ovako su "narančasti" zadovoljni, budući da su prije utakmice izjavljivali kako ne bi bili nesretini remijem protiv Solina.

Inače, prije početka utakmice Mirko Labrović, kormilar Solina, dobio je priznanje za najboljeg trenera u Dalmaciji u 2016. godini.

25. travanj 2024 07:11