StoryEditorOCM
NogometBura "ubila" nogomet

"Narančasti" i "pjesnici" podijelili bodove: oba bivša prvoligaša čeka grčevita borba za opstanak (FOTO)

11. ožujka 2017. - 18:34

Šibenik- Zagreb 1:1 (0:0)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 150. Sudac: Lukša Klaić (Konavle) -5,5. Strijelci: 1:0 Maleš (53), 1:1 Tešija (57/11m). Najbolji igrač: Ante Topić (Zagreb).
Šibenik: H. Slavica (7), Bartulović (5,5), Vukorepa (6), Bandalo (6), Y. Musa (5), Roca (5,5) (od 75. G.Živković -), Diyoke (5,5), Maleš (6,5) (od 87. Banić -), Celić (5) (od 61. A.Živković -), Collins (7), M. Slavica (5).
Zagreb: Topić (7,5), Čengić (5,5), Kovačić (6), Patafta (6,5), Travaglia (5,5), Šulc (5,5) (od 66. P.Musa -, od 86. Gaćeša -), Pintarić (6) (od 70. Tokić -), Čirjak (6,5), Tešija (6,5), Jurilj (6), Šehić (5,5).

Bura je bila glavno obilježje utakmice "narančastih" i "pjesnika", jer je potpuno onemogućila pas igru. Domaći su prvo poluvrijeme imali pomoć vjetra, koju nisu uspjeli kapitalizirati. Najbolju prigodu za Šibenik je imao Maleš u 29. minuti, ali je čudesno reagirao visoki vratar gostiju Topić i iščupao loptu koja je išla u njegov donji kut. Minutu prije Šibenčani su tražili kazneni udarac, no sudac Klaić je ocijenio da je Patafta čisto startao na Maleša.

Uz pomoć vjetra Šibenik je stvorio još nekoliko zanimljivih situacija. Najinteresantnija je bila kada je Celić u 25. minuti izravno iz kornera pogodio vratnicu. Na žalost po narančaste, Celić ipak nije bio Baka Slišković.

Gosti su vrlo rijetko prelazili centar, no dvaput su ozbiljno zaprijetili. U oba slučaja napast za Šibenčane bio je Tešija, međutim vratar Hrvoje Slavica bio je na kapetanskoj razini.

Na početku drugog poluvremena, grubo je pogriješio Collins, ali njegovu grešku opet je ispravio Slavica obranivši udarac Šehića.

U 53. minuti vode domaći. Dar mar po lijevoj strani je napravio Collins. Nigerijac je nanizao nekoliko igrača Zagreba, ubacio u sredinu gdje je pronašao Maleša. I on je odlično reagirao, smirio loptu, polegao lažnjakom Kovačića na travu i onda rutinski plasirao u mrežu Topića. Zanimljivo, bio je to prvi gol Maleša u sezoni.

Ali, ne može Šibenik ove sezone bez šokova. Nisu se pošteno ni proveselili, a Zagreb je već izjednačio. Start Muse nad Tešijom neuvjerljivi sudac Klaić okarakterizirao je za najstrožu kaznu. Siguran realizator bio je Tešija.

Desetak minuta trebalo je Šibeniku da se konsolidira i opet krene u napade. U istoj akciji dvaput su bili u lijepim prigodama. Najprije je šut Collinsa obranio Topić, a u nastavku je Maleš morao puno bolje pucati.

U 77. minuti zicer za Šibenik. Na ubačaj Mira Slavice Ante Živković je slabo reagirao, a udarci Collinsa i Grge Živkovića završili su u bloku.

Još bolja prigoda u 83. minuti. Opet je Collins servirao kao na pladnju Miru Slavici, međutim Topić je bio nesavladiva prepreka za šibenskog napadača.

Na kraju podjela bodova, koja ipak više zadovoljava goste. No, oba bivša prvoligaša borit će do kraja sezone za goli opstanak.
- Mislim da smo na koncu bili bliže pobjedinego Zagreb. Možda se čini da je bod u ovom trenutku malo. No, najvažnije je da smo ostalina istom broju bodova kao Zagreb, a Hrvatski dragovoljac je još jučer izgubio. Ipak nam je ove godine prioritet opstanak u ligi. Nastojat ćemo iduće kolo u Solinu uzeti ono što smo izgubili sa Zagrebom na Šubićevcu- rekao je Ivica Matas, pomoćni trener Šibenika.

Zadovoljan bodom na Šubićevcu bio je Dražen Madunović, trener Zagreba:
- Naravno, bod u Šibeniku je uvijek dobar, premda smo primarno željeli uzeti tri boda. Na žalost, vladali su nenogometni uvjeti. Vjetar i težak teren otežavali su igru. Što se Šibenika tiče, mislim da je njihov status u 2.HNL neupitan- kazao je Madunović.













 

16. travanj 2024 13:43