StoryEditorOCM
NogometKapitulirali šibenski vratari

Trnje im probilo mrežu, ali "narančasti" povratnici naštimali nišanske sprave

19. veljače 2017. - 19:06

Nogometaši Šibenika tek u sedmoj pripremnoj utakmici uoči proljetnog dijela drugoligaškog prvenstva primili su gol. Šibenski vratari kapitulirali su nakon skoro 600 minuta koliko su svoju mrežu držali čistom. Simbolično, Trnje je probilo šibensku mrežu, točnije nogometaš zvučnog prezimena Slišković u 55. minuti prijateljske utakmice između Šibenika i zagrebačkog trećeligaša Trnja odigrane u nedjelju na Šubićevcu.



Međutim, Zagrepčani koje s klupe vodi poznato nogometno ime Srećko Lušić nisu se veselili na kraju. "Narančasti" su ostvarili i petu pobjedu u sedam pripremnih utakmica ove zime. Susret je završio pobjedom Šibenika 2:1. I to ponajviše zahvaljujući učinku povratnika u momčad sa Šubićevca.

Naime, mrežu gostiju načeo je Ante Živković u 8.minuti, što je prvi zgoditak šibenske "devetke" nakon duge i neugodne ozljede. Živković je lavovski dio posla odradio i kod pobjedonosnog pogotka Šibenčana u 89. minuti. Drugom povratniku u narančasti dres Jamilu Collinsu preostalo je samo da zakuca loptu pod gredu nakon točnog Živkovićevog proigravanja. Lijep je to poticaj i za Živkovića i za Collinsa koji bi trebali biti važni kotačići u momčadi Stipe Balajića.



Sinjanin na klupi Šibenika protiv Trnja je izveo kombinirani sastav. Međutim, već su vidljive jasne konture udarne jedanaetorice Šibenika za nastavak prvenstva. Sudeći po rezultatima pripremnih utakmica u kojima su, među ostalim, pobijeđene dvije prvoplasirane ekipe 2.HNL (Rudeš i Solin) proljeće bi moglo biti vedrije od jeseni.

Za Šibenik su protiv Trnja igrali: Ayotunde, Pecolaj (od 76. Knez), Rodin, I. Stanić, Collins, Bitunjac (od 76. Brito), G. Živković (od 64. Celić), Maretić (od 76. Maleš), Banić (od 46. Klisović), Imširović (od 76. Protega), A. Živković.

24. travanj 2024 15:45