StoryEditorOCM
NogometPAO I DRUGOLIGAŠKI LIDER

Stipan Banić i Miro Slavica napunili Rudešovu mrežu

18. veljače 2017. - 18:56

ŠIBENIK – RUDEŠ  3:0 (2:0)
Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)
Strijelci: 1:0 M. Slavica (15.), 2:0 Banić (40.), 3:0 Banić (54.)

ŠIBENIK: H.Slavica, Bartulović (od 80. Pecolaj), Vukorepa, Bandalo, Musa, Roca, Diyoke (od 15. Banić; od 67. Bitunjac), Maleš (od 80. Maretić), Celić, Brito (od 74. Collins), M.Slavica

Da šibenski nogometaši dižu svoju formu iz utakmice u utakmicu, potvrdila je nova, visoka pobjeda nad drugoligaškim liderom, zagrebačkim Rudešom. I još jedna „čista“ mreža vratara „narančastih“ Hrvoja Slavice.
Igra momčadi Stipe Balajića imponirala je čvrstinom i agresivnošću. Nije nedostajalo ni oku ugodne igre, iskreiranih akcija, što su dovodile Šibenčane do izglednih prilika. Proljetni će Šibenik, vidljivo je to na prvu, imati puno više obrisa modernog nogometnog sastava, kojih je protekle jeseni i te kako nedostajalo.

„Narančasti“ su na kišnom Šubićevcu poveli u 15. minuti. Proradila je veza MalešMiro Slavica. Prvi je lijepo „podvalio“ u prostor, a drugi prevario gostujućeg vratara u situaciji „jedan na jedan“.

Balajićevi momci „podebljali“ su vodstvo u 40. minuti. Ponovno je centrirao Maleš, lopta se odbijala kao na fliperu, a onda je iz gužve „isplivao“ mlađahni Stipan Banić i efektnim udarcem pogodio suprotni kut Hendijina gola.

Banić je u 54. minuti stigao do četvrtog pogotka u ovom pripremnom razdoblju i postavio konačan ishod. Sve mu je pripremio Mario Bartulović finim centaršutom s desne strane. Šibenikov ofenzivni veznjak loptu je dočekao usamljen u „srcu“ kaznenog prostora i „zakucao“ u Rudešov gol.

-Zadovoljan sam, kako ne bih bio. Pogotovo, ako se zna da igrači poput Rodina, Grge Živkovića nisu igrali, a da je Diyoke vrlo rano izašao. Sad već u glavi imam sedam ili osam igrača, koji će činiti udarnu postavu – kazao je poslije dvoboja s Rudešom Stipe Balajić.

Nogometaši Šibenika ovog vikenda imaju dvostruki program, jer će nakon Rudeša sutra dočekati drugu zagrebačku momčad. U podne im stiže Trnje.

Novost iz igračkog kadra „narančastih“ je odlazak Luke Fuština, koji će proljeće provesti u trećeligašu Zmaju iz Makarske.

24. travanj 2024 20:10