StoryEditorOCM
NogometJAMILU IS BACK

Šibenik doveo veliko pojačanje - Collins opet u narančastom dresu

Piše P. M.
14. veljače 2017. - 13:37

Jamilu Collins vraća se u narančasti dres! Nigerijski univerzalac, koji je, kao posuđeni igrač prvoligaškog lidera Rijeke, jesen proveo u dresu pulske Istre, ponovno će zaigrati za Šibenik.
Potvrdio nam je to direktor kluba sa Šubićevca Novica Ljubičić.
- Collins je već stigao u Šibenik. S njim smo dogovorili sve uvjete. Rijeka je pristala da  ponovno zaigra za nas. No, ovaj put to neće biti klasična posudba. On će, zapravo, odmah potpisati ugovor s nama do kraja ove sezone, uz mogućnost produljenja nakon lipnja – obavijestio nas je Ljubičić.

Prisjetimo se, o Collinsu se, kao potencijalnom povratniku, u šibenskim nogometnim kuloarima raspravljalo još na početku zimskih priprema. Tada su, očito, i igrač, i vodeći ljudi Šubićevca „vagali“ najbolje opcije. U međuvremenu je Nigerijac raskrstio s Puležanima, a Šibenik angažirao Andriju Bandala na stoperskoj poziciji.
Ipak, dovođenje Jamilua Collinsa daleko je od priče o gomilanju igrača na jednoj poziciji ili popunjavanju „rupa“. S obzirom da je ovaj 22-godišnjak prošle sezone u narančastom dresu promijenio jednak broj pozicija (stoper, lijevi bek, lijevo krilo) kao i Šibenik trenera, i sve „pokrivao“ gotovo jednako kvalitetno, Stipe Balajić bi trebao imati slatke brige.

- Zasad još nemam nekakav plan, kad je u pitanju pozicija na kojoj bismo ga mogli koristiti. Mogu reći samo da sam zahvalan Upravi što je priskrbila takvog, svestranog igrača. Collins je prošao i Prvu, i Drugu ligu. Ima iskustvo i kvalitetu. On je, u svakom slučaju, na tragu onoga što sam priželjkivao. Jedini mi je upitnik njegovo trenutno fizičko stanje. Vjerujem da ćemo se u što skorijem roku „prešaltati“ na jaki tempo rada – kazao je trener Šibenika Stipe Balajić.

19. travanj 2024 16:20