StoryEditorOCM
NogometŠibenik počeo pripreme

Još se čekaju prava pojačanja- Collins ne dolazi u Šibenik (FOTO)

16. siječnja 2017. - 14:59

Nogometaši Šibenika u ponedjeljak su počeli s pripremama za proljetni dio prvenstva. Ono što prijatelje "narančastih" najviše zanima- pravih pojačanja još uvijek nema. Podcrtavamo pravih da se ne uvrijede momci koji su došli na probu. To su povratnik na Šubićevac krilni napadač Stipe Maretić i stoper Lukas Rošić, koji je igrao na Krku i u nižim austrijskim ligama. Međutim, prema najavama Zorana Slavice, sportskog direktora i Stipe Balajića, šefa stručnog štaba, vrlo brzo bi se na Šubićevcu mogla pojaviti nova imena:
- Držim da bismo kroz ovaj tjedan mogli dobiti puno jasniju sliku našeg igračkog kadra. I dalje stojimo pri tome da nam trebaju 3-4 igrača. Odnosno, po jedan u svakoj liniji. Međutim, puno toga ne ovisi o nama. Neki momci traže sreću u drugim sredinama u kojima misle da će imati bolje uvjete nego kod nas- rekao je Balajić.

Jedan od takvih je Nigerijac Jamilu Collins kojeg se proteklih dana spominjalo da će pojačati Šibenik:
- S naše strane je postojao interes za dovođenje Collinsa. No, njegovi financijski zahtjevi bili su veći od naših mogućnosti. U intenzivnim smo pregovorima s nekolicinom igrača, ali o imenima ne bih dok sve ne bude finalizirano- pojasnio je Slavica.
Ipak, Šibenik nastavlja razgovore o suradnji s Rijekom. Ona bi u narančasti dres mogla dovesti jednog drugog Nigerijca- veznjaka Geralda Diyokea, koji je i lani bio u kombinacijama za dolazak na Šubićevac.

Za razliku od rubrike dolasci-rubrika odlasci bila je vrlo prometna. Sa Šubićevca su tako, u odnosu na jesenski dio sezone, otišli Roberto Alviž, Roko Zvonimir Strika, Sungkyul Kim, Alessio Salustio, Simonas Stankevičius, Luka Čagalj, Mirko Livaja, Dragan Lovrić, i Albi Dosti.


Radu sa seniorima priključen je junior Ante Ljubičić, a po prvi put pripreme sa seniorskom momčadi odradit će kadet, U-16 reprezentativac Hrvatske Marko Bulat. Čeka se i dolazak Matea Tute, nekadašnjeg kadeta Šibenika. Na prvoj prozivci nije se pojavio ni Brazilac Jonathan Brito. Ali s razlogom, budući da let iz domovine za Europu ima tek 19. siječnja.


Prvu prijateljsku utakmicu Šibenik će odigrati 28. siječnja u Biogradu s tamošnjim trećeligašem Primorcem.

24. travanj 2024 22:37