StoryEditorOCM
Mali nogometFutsal poslastica

Najtrofejniji hrvatski klub stiže na Baldekin; Crnička taktika glasi: Moramo ići "na glavu", ali pametno

9. prosinca 2017. - 13:32

U subotu navečer Baldekin će biti centar svih futsal zbivanja u Dalmaciju, s obzirom da je u šibenskoj dvorani na rasporedu još jedan dalmatinski derbi. Novopečeni prvoligaš, šibenska Crnica dočekuje najtrofejniji hrvatski klub svih vremena i aktualnog viceprvaka Split Tommy.

Šibenčani su puni samopouzdanja uoči te utakmice, budući da su u prošlom kolu ostvarili prvu gostujuću pobjedu kod Squarea u Dubrovniku (6:2). Osim toga, Crničani su kao uvertiru za "pravi" Split svladali dva splitska kluba u Kupu Dalmacije. Najprije Hajduk, a potom Universitas. No, to je bila neka sasvim druga priča, budući da se radilo o drugoligašima. Split Tommy je ipak momčad puna zvijezda poput Novaka, Grcića, Luketina, Sutona, Fidešeka... Doduše, Splićani su uzdrmani jer su u prošlom kolu poraženi u Makarskoj u velikom derbiju rezultatom 3:0, čime su izgubili čelnu poziciju na tablici, koju su prepustili Futsal Dinamu. Još jedan mogući "kiks" u Šibeniku sigurno ne bi bio ugodan za momčad Victora Acoste, jer previše je uloženo u tu ekipu, stoga su i očekivanja sigurno veće od treće pozicije koju trenutačno drže na tablici.

U već spomenutoj uvertiri dvoboja sa Splitom Crnica se plasirala u finale kupa Dalmacije pobjedom nad Univesitasom, teže od očekivanog, tek nakon izvođenja penale. U ruletu penala vratar Crnice Robert Mišković obranio je dva udarca i odveo svoju momčad u finale. Evo što je Mišković kazao pred utakmicu sa Splitom:

- Kad smo 100 posto unutra u utakmici, kad grizemo i kad smo do kraja motivirani opasni smo baš za sve protivnike i svakoga možemo pobijediti, a kad ne dajemo svoj maksimum vrlo teško pobjeđujemo bilo koga. Mislim da protiv momčadi kao što je Split Tommy ne treba poseban motiv i da ćemo ići "na glavu", ali vrlo pametno. Svi očekujemo tu utakmicu s nestrpljenjem i jedva čekamo istrčati na parket. Pozivam još jednom vjernu šibensku publiku da nam pruži podršku kao što je to bilo u prošloj utakmici na Baldekinu protiv Novog vremena i nećemo ih iznevjeriti- rekao je vratar šibenskog prvoligaša.

Inače, Crnica će u ovom dvboju nastupiti u kompletnom sastavu izuzev Antonija Perića koji je u Dubrovniku zaradio treću javnu opomenu.

Utakmica Crnica-Split Tommy počinje u 19 sati u dvorani na Baldekinu.

19. travanj 2024 05:52