StoryEditorOCM
Mali nogometPetak u 19

Legendarna Uspinjača na Baldekinu: Od dresa Crnice oprašta se dugogodišnji kapetan Dragan Radman

2. studenog 2017. - 11:59

U petak u 19 sati u 4. kolu I. Hrvatske malonogometne lige na Baldekinu gostuje legendarni zagrebački klub MNK "Uspinjača". Uspinjača je najstariji hrvatski prvoligaški klub, osnovan 1983. godine i u svojoj povijesti četiri puta bio je prvak Hrvatske, tri puta osvajač kupa i jednom finalist. Najveći uspjeh u svojoj povijesti klub je doživio 1989. godine kada je u Debrecenu postao europski prvak.

Ti podaci dovoljno govore o rjetingu protivnika kojeg dočekuje novi prvoligaš šibenska Crnica. Međutim, uoči gostovanja u Crnici Zagrepčani su se našli u neugodnoj situaciji. Naime, trener Uspinjače Vibor Hulentić, nakon prošlotjednog poraza od Alumnusa 5:4 preuzeo je odgovornost za lošiji start u prvenstvo i podnio ostavku.

S druge strane, nakon prošlotjednog poraza u Zagrebu protiv Futsal Dinama (1:6) Crnica se želi vratiti pobjedničkim navikama na Baldekinu na kojem je u prvoligaškoj premijeri Šibenčana svladan zagrebački Alumnus. Trener Robertino Jelovčić cijeli je tjedan momčad priprema za Uspinjaču.

- Crnica od samog početka prvenstva ima svoj moto, a on glasi da ide iz utakmice u utakmicu, da treba pokušati pobijediti sve protivnike na domaćem terenu, jer na Baldekinu baš nitko nije favorit protiv Crnice, a u gostima se predstaviti u najboljem svijetlu, disciplinirano i organizirano pa što bude. Ono najbitnije je da momčad uđe u utakmicu 100 posto. Crnica ima kvalitetu, ima snagu, ali to može doći samo do izražaja ako proistup bude pravi. S bilo kakvim polovičnim pristupom Crnica teško može računati na bodove protiv ovako kvalitetnih protivnika- kaže Jelovčić i dodaje:

- Samo pobjeda nas zanima protiv Uspinjače, a da bi se to dogodilo utakmica protiv Dinama mora nam biti pouka. Pobijedit ćemo ako broj individualnih grešaka smanjimo na minimum i ako se budemo borili kao lavovi. To je najmanje što očekujem od svojih igrača u ovom dvoboju. Termin utakmice je fantastičan, petak u 19 sati i to je još jedna prilika da nas šibenska publika podrži u što većem broju- rekao je Jelovčić.

On u ovom dvoboju neće moći računati na Filipa Radaja koji se nalazi s reprezentacijom U-17, a svi ostali igrači su u kadru uključujući juniore Ljubića, Marčića i Jurina. Rezervi vratar u ovom dvoboju biti će Ivan Zorica. Sastav Crnice za ovaj dvoboj je sljedeći: Robert Mišković, Ivan Zorica, Mario Žumberac, Ivan Škugor, Nikola Pavić, Ante Mijat (kapetan), Dragan Vuković, Stjepan Perišić, Marinko Šamija, Antonio Perić, Josip Radić, Tonći Ljubić, Toni Jurin i Marko Marčić.

Prije početka same utakmice bit će upriličena i mala svečanost. Od dresa MNK "Crnica" oprostit će se legendarni kapetan Dragan Radman, koji će na početku utakmice primiti prigodne poklone za godine vjernosti klubu i izniman doprinos koji je dao rezultatima i promociji kluba.

19. travanj 2024 20:17